Τι ….λένε οι κάλτσες σου για σένα;

Τι ….λένε οι κάλτσες σου για σένα;

Οι κάλτσες σου …μιλάνε και όσο και αν δεν τα πιστεύεις εκείνες «μιλάνε» με τον τρόπο τους. Όπως τα ρούχα σου «μιλάνε» για σένα έτσι και οι κάλτσες σου που είναι μέρος του ρουχισμού σου.

Η συμμόρφωση με τα κοινώς παραδεκτά, τα σε κάθε εποχή κοινώς παραδεκτά, είναι, για πολλούς από εμάς, ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν κρυώνουν όσοι φορούν κοντές κάλτσες το χειμώνα!

Όμως, η κάλτσα «μιλάει», λέει πολλά, και για εμάς τους ίδιους αλλά και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Κι αν εμείς οι άντρες φοράμε «τρελές» κάλτσες κι όχι τις συνηθισμένες μαύρες, μπλε, γκρι; Τι λένε αυτές;

Απάντηση προσπαθεί να δώσει μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία, πρόσφατα, δημοσιεύθηκε στο «JournalofConsumerResearch».

Οι SilviaBelleza, FrancescaGino και AnatKeinan διερεύνησαν τη θεωρία ότι αυτούς που έχουν αντικονφορμιστική συμπεριφορά όσον αφορά τις κάλτσες που διαλέγουν να φορέσουν οι άλλοι ενδέχεται να τους βλέπουν ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες απ' ό,τι οι συμβατικοί (στην επιλογή κάλτσας, πάντα).

Με λίγα λόγια, αυτούς με «παλαβές» κάλτσες μπορεί να τους βλέπουμε ως πιο ευφυείς, πιο δημιουργικούς, πιο επιτυχημένους!

«Προτείναμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές σε κάποιον από το να προσπαθεί, απλά, να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά» γράφουν οι πανεπιστημιακοί ερευνητές.

«Με άλλα λόγια, όταν αυτό φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή, κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι έχει υψηλότερο στάτους και να προκαλεί μια αίσθηση ικανότητας (που έχει)».

Άρα, αν ο όποιος που βαδίζει στις σύγχρονες λεωφόρους του «επιχειρείν» –σε όποιον τομέα και αν «επιχειρεί»– υπογραμμίσει το κοστούμι του με κάλτσες ριγέ σε χρώματα νέον, η τόλμη της επιλογής του τον δείχνει να είναι ηθελημένα «επαναστάτης» και υπερήφανος!

Πείθει η μελέτη που υπογράφει ο drAdamGalinsky του NorthwesternUniversity, στην οποία υποστηρίζεται πως ό,τι φοράμε επιδρά στο πώς σκεφτόμαστε, στο πώς αισθανόμαστε, στο πώς δρούμε.

Τολμηροί, λοιπόν, ας αγκαλιάσουμε τις «εξωγήινες» κάλτσες!

ΠΗΓΗ ΑΠΕ- ΜΠΕ

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...