Οι 3 μύθοι για το ξύρισμα στο σώμα!

Οι 3 μύθοι για το ξύρισμα στο σώμα!

Κάποιοι σκέφτονται το ξύρισμα ή την αποτρίχωση ή ακόμα και το τριμάρισμα, κολλημένοι σε μύθους του παρελθόντος. Από τη μια δεν θέλουν το δασύτριχο σώμα τους, από την άλλη όμως φοβούνται ότι θα μετατραπούν σε ...τριχωτούς πιθήκους.

Οι μύθοι που κυριαρχούσαν επί χρόνια, αλλά και οι προκαταλήψεις περί …ανδρισμού, είναι αναστολές που επηρεάζουν:

1. Θα με κάνει να δείχνω… θηλυπρεπής!
Η σύνδεση της «αρρενωπότητας» με την τριχοφυΐα στην πραγματικότητα ανύπαρκτη. Ο εγκέφαλος μας δεν «αναγνωρίζει» ένα αρσενικό άτομο ως θυλεπρεπές ή μη, χρησιμοποιώντας σαν δείκτη τον βαθμό της τριχοφυΐας του. Η θυλεπρέπεια σε ένα βιολογικώς αρσενικό άτομο «αναγνωρίζεται» από πολλά άλλα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η κινησιολογία του και άλλα!

2. Θα φουντώσουν οι τρίχες και θα γίνω …πίθηκος
Αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος. Αυτό που κόβουμε όταν ξυριζόμαστε είναι το νεκρό μέρος της τρίχας. Οι τρίχες δείχνουν πιο σκληρές επειδή είναι κοντές και κατα συνέπεια άκαμπτες. Στην πραγματικότητα όμως ούτε σκληραίνουν ούτε θα μετατραπούν ποτέ σε γένια. Εαν σταματήσετε να ξυρίζετε το σώμα σας, υπολογίστε με ασφάλεια ότι σε 2-3 μήνες θα είσαστε ακριβώς όπως πριν ξυριστείτε.

3. Είναι ανθυγιεινό να τις ξυρίσω
Το αντίθετο συμβαίνει. Οι τρίχες είναι κατάλοιπο της εξέλιξης του ανθρώπου. Η ύπαρξή τους δεν είναι άχρηστη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπερβολική τριχοφυΐα πέρα από το ότι αποτελεί γονιδιακή ανωμαλία, δημιουργεί θέματα υγιεινής. Αν έχετε σημαντική τριχοφυΐα στο σώμα σας μπορεί να έχετε διαπιστώσει ήδη ότι οι τρίχες στο σώμα σας εγκλωβίζουν πολλή θερμότητα, η οποία μπορεί να οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση με αποτέλεσμα την δυσάρεστη οσμή. Το ξύρισμα των τριχών στις μασχάλες, οι τρίχες στο στήθος ή ακόμη και τα τρίχες γύρω από τα γεννητικά όργανα μπορεί να μειώσουν σημαντικά την εφίδρωση και να σας κάνει να αισθάνεστε, αλλά και να είσαστε πιο καθαροί, ειδικά μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη.

Εκτός λοιπόν από την αισθητική και την καθαριότητα υπάρχει ένα ακόμα λόγος που είναι καλό το ξύρισμα ή η αποτρίχωση του σώματος. Είναι η υγεία και ο έλεγχος του δέρματος. Σε ένα αποτριχωμένο και καθαρό σώμα είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν ακόμα και από εσάς περιοχές που πιθανώς παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα ή ακόμα και κάποιοι ύποπτοι σπίλοι (ελιές) οι οποίες αλλάζουν χρώμα ή μεγαλώνουν ξαφνικά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που λόγω της έντονης τριχοφυΐας τους, αυτά δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως κάποια ύποπτη ελιά (σπίλο) που μεγάλωνε επικίνδυνα ή κάποιο άλλο δερματολογικό τους πρόβλημα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.