Περιποιήσου το δέρμα σου με φυσικό σφουγγάρι!

Περιποιήσου το δέρμα σου με φυσικό σφουγγάρι!

Ακόμα και το αντρικό δέρμα χρειάζεται φροντίδα, όσο και αν κάποιοι δεν το πιστεύουν και το φυσικό σφουγγάρι είναι το καλύτερο γι αυτό τον σκοπό! Μάλιστα στη χώρα μας υπάρχει αφθονία σε φυσικά σφουγγάρια, που προέρχονται κυρίως από την περιοχή της Καλύμνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φυσικά σφουγγάρια υπερτερούν κατά πολύ εκείνων των συνθετικών που παράγονται από προϊόντα πετρελαίου.

Το φυσικό σφουγγάρι είναι οικολογικό και υποαλλεργικό. Είναι ανθεκτικό στην τριβή και πολύ μαλακό, ώστε να μην γδέρνει την επιδερμίδα, που ειδικά το καλοκαίρι είναι πιο ευαίσθητη.

Το περίπλοκο σύστημα οπών και καναλιών το οποίο διαθέτει του επιτρέπει να απορροφά νερό πολλαπλάσιο του όγκου του, χωρίς να το αποβάλλει, ενώ διαθέτει φυσικό σύστημα αυτοκαθαρισμού, δε λεκιάζει και δε διατηρεί μυρωδιές. Από τη φύση του το θαλάσσιο σφουγγάρι περιέχει ένζυμα που εξουδετερώνουν κάθε βλαβερό μικροοργανισμό. Ωστόσο και σ΄ αυτό μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια, αν δε φροντιστεί σωστά: Για παράδειγμα, αν παραμένει πεταμένο στη μπανιέρα γεμάτο σαπούνι και τρίχες. Επίσης αν έχει υποστεί πρόσμιξη με άλλα υλικά, όπως κόλλες.

Αν και λίγο πιο ακριβό από τα συνθετικά το φυσικό σφουγγάρι βγαίνει πιο οικονομικό αφού μπορεί να διατηρηθεί από δύο έως και 10 χρόνια.

Για να το φροντίσεις, δεν έχεις παρά να το ξεπλένεις πολύ καλά μετά τη χρήση, ώστε να φεύγει κάθε ίχνος σαπουνιού, να το στραγγίζεις και να το αφήνεις να στεγνώσει επάνω σε στεγνή, αεριζόμενη επιφάνεια.

Τα σκουρόχρωμα καφέ είναι μεγαλύτερης αντοχής, γιατί έχουν υποστεί τη μικρότερη επεξεργασία. Τα ανοιχτόχρωμα κίτρινα είναι πιο ευπαρουσίαστα και πιο απαλά (γι΄ αυτό προτείνονται για τα μωρά), αλλά αντέχουν λιγότερο.

Όλα τα καλά σφουγγάρια, όταν βραχούν πολύ, πρέπει να έχουν μαλακή υφή βαμβακιού και, όταν στύβονται, να είναι πολύ ελαστικά (να σουστάρουν). Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για καλλυντική – ενυδατική χρήση στο πρόσωπο, με ανάλογη φροντίδα και προσοχή.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.