Τζακούζι καλοκαιριάτικα; Ναι γιατί όχι!

Τζακούζι καλοκαιριάτικα; Ναι γιατί όχι!

Με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς πολλοί πιστεύουν ότι το τζακούζι θα τους αποτελειώσει! Όμως κάνουν λάθος! Ανεξάρτητα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος το τζακούζι λειτουργεί ευεργετικά και όσο και αν φαίνεται παράξενο, δροσίζει!

Αρχικά μη φοβάσαι τη ζέστη, αφού στο γυμναστήριο σου, εκεί που βρίσκεται το τζακούζι η θερμοκρασία θα είναι σταθερή! Αν πάλι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, τότε ακόμα καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να έχει θα βγεις χαλαρωμένος και πιο δροσερός, αφού για αρκετή ώρα το σώμα σου θα είναι επηρεασμένο από τη θερμοκρασία του τζακούζι και έτσι θα θεωρεί ότι έχει …δροσιά!

Από την άλλη δεν είναι καλό να περιμένεις τον χειμώνα για να απολαύσεις τις ευεργετικές συνέπειες του υδρομασάζ αφού με την αναζωογονητική χρήση του νερού αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή υδροθεραπείας. Υδρομασάζ ουσιαστικά, είναι η άσκηση πίεσης στο σώμα με νερό και αέρα που εκτοξεύονται από ειδικά jets.

Το τζακούζι είναι ωφέλιμο αφού αυξάνει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος, και βοηθά στη χαλάρωση και ξεκούραση του οργανισμού, ανακουφίζοντας από χρόνιους πόνους ,ενοχλήσεις και κούραση που προκαλεί η επίπονη εργασία ή η υπερδραστηριότητα. Επιτυγχάνει τη μυϊκή χαλάρωση, ανακουφίζοντας τους μυς από την καταπόνηση που προκαλεί η έντονη άσκηση, και επιφέρει βελτίωση σε προβλήματα πονοκεφάλων, αυχενικού, ψύξης, μυϊκών πόνων και πόνων αρθρώσεων.

Τονώνει τον μεταβολισμό και το το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, και συνδράμει στην αποσυμφόρηση του σώματος από οιδήματα και κατακρατήσεις.

Αυξάνει την ευκολία της κίνησης της άρθρωσης σε ηλικιωμένους ή καταπονημένους οργανισμούς, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τους μυς, επιτρέποντας την απορρόφηση από τον οργανισμό θρεπτικών ουσιών, και βοηθά στη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων και των τραυματισμών.

Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης από την πίεση που προκαλούν οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινής ζωής, μειώνει δραστικά και άμεσα την ένταση του στρες και του άγχους και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φαινόμενα αϋπνίας και υπερέντασης.

Βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους με την επαναλαμβανόμενη πίεση στους ιστούς του δέρματος, προσδίδει ζωντάνια και φροντίδα στο κουρασμένο δέρμα, και συσφίγγει αποτελεσματικά το σώμα.

Διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας δίνοντας την ευκαιρία για Βαθύ και υγιή καθαρισμό, και η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθιά, θρέφεται, αναδομείται και αποκτά βελτιωμένη υφή και όψη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.