Και οι άνδρες πρέπει να κάνουν πίλιγκ σώματος!

Και οι άνδρες πρέπει να κάνουν πίλιγκ σώματος!

Γράφει η αισθητικός Βίκυ Λυμπέρη

 

Σου φαίνεται περίεργο; Το peeling (Πίλινκ) σώματος είναι σύμμαχος της ομορφιάς και της τέλειας Επιδερμίδας και μπορείς να το κάνεις εύκολα.

Το peeling σώματος είναι μια διαδικασία περιποίησης σώματος και προσώπου πού χρειάζεται το δέρμα μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το peeling καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σας και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει βελούδινη αίσθηση και λάμψη η οποία κρατεί για μέρες.

Το πίλινγκ συμβάλλει στη σωστή αιμάτωση, στην ανανέωση των κυττάρων και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Βοηθάει πολύ στο να εξαλείφεται το φαινόμενο της θυλακίτιδας, δηλαδή τις τρίχες πού γυρνάνε καί στο να αναπτύσσονται πιο σωστά οι τρίχες σε όσους κάνετε αποτρίχωση, γι’ αυτό μην το παραμελείτε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να γίνεται πάντα σε καθαρό δέρμα ή μετά το ντους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στους αγκώνες, στις φτέρνες, στους αστραγάλους και στα γόνατα.

Σημειώνουμε ότι δεν χρειάζεται να τρίβετε δυνατά το δέρμα, διότι μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας αλλά και να της προκαλέσετε ερεθισμούς .Αποφεύγουμε μετά το πίλινκ άμεση έκθεση στον ήλιο διότι η ηλιακή ακτινοβολία του κάνει κακό.

Καλό είναι αν έχετε σκοπό να πάτε για μπάνιο στην παραλία να κάνετε πίλινκ την προηγούμενη μέρα.
Μετά το πήλινγκ η επιδερμίδα χρειάζεται σωστή ενυδάτωση έτσι ώστε να αποκομίσει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται.

Προτιμήστε κάποια κρέμα σώματος πλούσια σε ενυδατικά συστατικά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.