Μάθε να χρησιμοποιείς τα αιθέρια έλαια!

Μάθε να χρησιμοποιείς τα αιθέρια έλαια!

Στο άκουσμα των λέξεων αιθέρια έλαια, στο μυαλό σου έρχεται κατευθείαν η γυναικεία περιποίηση. Όμως δεν έτσι, τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις από το να φτιάξεις after save μέχρι και να χαλαρώσεις στη μπανιέρα σου! Όμως πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Συνεπώς, η οποιαδήποτε χρήση τους θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και με σύμβουλο τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις/αντενδείξεις του κάθε ελαίου. Για παράδειγμα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται από τις μασέρ όταν σου κάνουν αθλητικό μασάζ (πάτα εδώ να δεις)

Τα αιθέρια έλαια αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές που μπορούν να είναι επικίνδυνες εάν δεν χρησιμοποιηθούν με προσοχή.

- Κρατείστε τα μακριά από τα παιδιά.

- Τα αιθέρια έλαια δεν χορηγούνται από το στόμα

- Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.

- Αποφύγετε την επαφή με το δέρμα αν είστε αλλεργικός. Κάντε ένα απλό τεστ αλλεργικής αντίδρασης.

- Σε δέρματα ευαίσθητα ή με αλλεργικές αντιδράσεις, συνίσταται το αραιωμένο προϊόν να εφαρμόζεται πρώτα σε μικρή επιφάνεια στο μέσα μέρος του καρπού του χεριού, για έλεγχο πιθανών αντιδράσεων.

- Η λεβάντα χρησιμοποιείται και αδιάλυτη…

- Tα αιθέρια έλαια εκτός από την λεβάντα, το τριαντάφυλλο, και το tea-tree δεν επιτρέπεται να έρθουν σε απ’ευθείας επαφή με το δέρμα παρά μόνο όταν αυτά διαλυθούν σε βάσεις λαδιών.

- Οσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο αιθέριο ως θεραπεία θα πρέπει πρώτα απ’ολα να ενημερωθούν για τη σωστή του χρήση.

- H αλόγιστη χρήση αιθέριων ελαίων-βοτάνων απο αδαείς πιθανόν να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

- Τα αιθέρια έλαια πάντα χρησιμοποιούνται σε μετρημένες σταγόνες και αναμιγνύονται πάντα με έλαια-βάσεις τα οποία μπορεί να είναι αμυγδαλέλαιο, δαφνέλαιο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι ζοζόμπα, λάδι αβοκάντο, βαλσαμέλαιο.

ΠΗΓΗ: lavenderoil.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.