Χαλάρωσε από τη δουλιά με Τάι (Video) [VIDEO]

Χαλάρωσε από τη δουλιά με Τάι (Video) [VIDEO]

Είναι η ποιο αρχαία παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη μάλαξη. Η τεχνική Τάι, αποτελεί την καλύτερη λύση για να ξεπιαστείς από τη δουλειά ή την προπόνηση. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζει πιέσεις και εφαρμογή παθητικών διατάσεων.

Το Activeman βρέθηκε στο Lotus SPA στην Γρ. Παλαμά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να δει πως ακριβώς γίνεται αυτή η τεχνική.

- Tα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους, τη δυσκαμψία, την ένταση, την κούραση και τα συμπτώματα ασθένειας.

- H πίεση ασκείται σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο δέρμα και το μυϊκό σύστημα.

- Τα νεύρα πονάνε και δυσφορούν αν η ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα εμποδίζεται για κάποιο λόγο.

- Η πίεση συχνά προκαλεί αρχικά πόνο στον «δέκτη», αλλά τελικά επαναφέρει τη φυσιολογική κυκλοφορία της ενέργειας μέσα στο σώμα και ο «δέκτης» ανακουφίζεται από οποιαδήποτε δυσάρεστα συμπτώματα.

- Τα σημεία πίεσης εντοπίζονται κατά μήκος των «μεσημβρινών», δηλαδή των καναλιών μέσα από τα οποία κυλά η ενέργεια του σώματος. Αυτά τα κανάλια είναι αόρατα, αλλά σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία υπάρχουν και καθορίζονται με την ίδια ακρίβεια, όπως τα νεύρα.

Στην πραγματικότητα ο «δέκτης», αισθάνεται ένα κύμα ενέργειας να κυλάει μέσα από αυτές τις γραμμές, καθώς ο θεραπευτής τις πιέζει.

Οι ίδιοι «μεσημβρινοί» περνούν μέσα από πολλά μέρη του σώματος και συνδέουν τα ζωτικά όργανα, πράγμα που εξηγεί και γιατί είναι αποτελεσματική η πίεση ενός σημείου που βρίσκεται μακριά από την εστία του πόνου.

Η ταϋλανδέζικη μάλαξη, όπως και ο βελονισμός, όταν γίνεται επιδέξια, μπορεί να ανακουφίσει πολλά είδη χρόνιων παθήσεων και πόνων.
Θεωρητικά είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιούμε το tai massage για την ίαση ασθενειών, αλλά για τη διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας μας, για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα των εσωτερικών οργάνων μας και να ξεμπλοκάρουμε τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα μας (σημεία πίεσης).

Πάτα εδώ και μπες στη σελίδα του Lotus SPA στο Facebook

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κορίτσογλου« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα