Τα 10 σοβαρά λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου

Τα 10 σοβαρά λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου

Η υπερβολή στα μαλλιά δεν αποτελεί μόνο προνόμιο των γυναικών. Και εμείς το ταλαιπωρούμε το μαλλάκι μας! Οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν για τα λάθη που κάνεις στην τρίχα σου.

1. Δεν τα ξεπλένεις καλά…

Πολλές φορές λόγω γρηγοράδας δεν βγάζεις καλά το σαμπουάν από τα μαλλιά σου, με αποτέλεσμα τα υπολείμματα του σαμπουάν να κάνουν το μαλλί να «λαδώνει» γρηγορότερα. Και πολλές φορές να νιώθεις έντονη φαγούρα.

2. Τα …χτίζεις

Η αλόγιστη χρήση τζελ και λάκ , θαμπώνουν και καταστρέφουν την τρίχα. Μην βάζεις κάθε μέρα ζελέ ή προσπάθησε να βάζεις λιγότερη ποσότητα. Άσε που το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

3. Αμελείς τα πολύτιμα λεπτά μετά το μπάνιο

Μη βάζεις προϊόντα περιποίησης μαλλιών αμέσως μετά το μπάνιο. Άφησε να περάσουν κάποια λεπτά, ώστε να δράσει η θεραπευτική δράση του σαμπουάν. Σκουπίστε τα βρεγμένα μαλλιά με μία πετσέτα και μετά από πέντε λεπτά , τοποθετήστε το προϊόν της αρεσκείας σας για καλή εφαρμογή.

4. Νομίζεις ότι το μαλλί σου είναι …γκαζόν!

Μην κουρεύεσαι κάθε πέντε μήνες! Το μαλλί για να δυναμώσει χρειάζεται συχνό κούρεμα.

5. Δεν τα αφήνεις… ήσυχα

Μην τα ακουμπάς συνέχεια, μόνο κακό θα τους κάνεις.

6. Τα …ξύνεις!

Μην ξύνεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια που θα λούζεις. Το ξύσιμο κάνει τις τρίχες να αδυνατούν και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο κεφάλι.

7. Δεν τα κάνεις μασάζ

Κάνε μασάζ στο κεφάλι. Με αυτό τον τρόπο προκαλείς αιμάτωση στους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα να δυναμώνουν τα μαλλιά.

8. Δεν τα ταϊζεις…

Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται και από τη διατροφή μας η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, όπως κρέας, ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο.

9. Δεν γνωρίζεις την κερατίνη!

Αν ενδιαφέρεστε για άμεση επανόρθωση μαλλιών τότε εμπιστεύσου τα προϊόντα με σύνθεση κερατίνης που θα εισχωρούν στη εις βάθος στη δομή της τρίχας και θα αναπληρώνουν τα επίπεδα κερατίνης που έχουν χαθεί.

10. Κάθε μέρα τα …αδυνατίζεις

Μην τα λούζεις κάθε μέρα. Το καθημερινό λούσιμο αδυνατίζει την τρίχα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.