Συμβατική ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για υγιή δόντια;

Συμβατική ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για υγιή δόντια;

Αποτελεί μια από τις καθημερινές συνήθειές μας και σίγουρα μια από τις σημαντικότερες για κάθε άνθρωπο. Το σύνολο των ενεργειών για την φροντίδα των δοντιών είναι απόλυτα αναγκαίο και μας προσφέρει εκτός από ένα καθαρό και υγιές στόμα, αυτοπεποίθηση και άψογη αισθητική.

Φυσικά, το κυριότερο μέλημα είναι η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος που δεν ευνοεί την εκδήλωση παθήσεων των δοντιών, των ούλων και γενικά της στοματικής κοιλότητας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Λευκά δόντια με ένα σούπερ βότανο και άλλους 6 φυσικούς τρόπους!

Η καλή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Ιδιαίτερα δημοφιλή λύση για το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών αποτελούν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα καθαρίζει σε μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με μια κοινή οδοντόβουρτσα, φτάνει έως τα πιο δύσκολα σημεία και αφαιρεί περισσότερη πλάκα από οποιαδήποτε κοινή οδοντόβουρτσα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου ACTA στο Άμστερνταμ, δείχνει ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τελευταίας γενιάς είναι αποτελεσματικότερες στην απομάκρυνση των βακτηριδίων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ' ότι οι συμβατικές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι με κάποιος δε μπορεί να επιτύχει αποτελεσματικό βούρτσισμα και με τη συμβατική οδοντόβουρτσα.

Σύμφωνα πάντως με την Αμερικανική Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής, η καλύτερη οδοντόβουρτσα είναι αυτή που πραγματικά θα χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Ενώ τόσο οι οδοντόβουρτσες χειρός όσο και οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, το πιο σημαντικό είναι τελικά να την χρησιμοποιείτε. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα από δύο λεπτά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ