Τα τρόφιμα που γερνούν το δέρμα!

Τα τρόφιμα που γερνούν το δέρμα!

Υπάρχουν τρόφιμα που κάνουν το δέρμα μας να γερνάει και έτσι να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας; Αν ρωτήσει κάποιος τους περισσότερους άνδρες, θα απαντήσουν ότι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ αν δείχνουν ή όχι την ηλικία τους, ωστόσο οι περισσότεροι κολακεύονται ότι ακούνε από μια γυναίκα, ότι δείχνουν μικρότεροι την ηλικία τους.

Το δέρμα μας, παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα του εαυτού μας. Το δέρμα μας ωστόσο κινδυνεύει να δείξει γερασμένο με πρώτο υπαίτιο τη διατροφή μας.

Το θέμα μελέτησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τουλάν στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φτωχής ποιότητας τρόφιμα, όπως αυτά που περιέχουν τρανς, δηλαδή υδρογονωμένα λιπαρά οξέα, προκαλούν φλεγμονή και η γήρανση είναι ουσιαστικά μία χρόνια, φλεγμονώδης κατάσταση. Επομένως είναι να δείχνει κάποιος γερασμένος επειδή τρέφεται ανθυγιεινά!

Σύμφωνα με τους ερευνητές κάποια τρόφιμα κάνουν τη ζημιά. Συγκεκριμένα, η ζάχαρη και άλλοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα γλυκά και τα λευκά ζυμαρικά και ψωμί, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τροφίμων η υπερκατανάλωση των οποίων γερνάει πρόωρα το δέρμα. Επιζήμιες είναι ακόμα οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια και οτιδήποτε είναι τηγανισμένο σε λάδι, διότι συμβάλλουν στη φλεγμονή σε όλο το σώμα.

Τα πατατάκια, γαριδάκια, ορισμένες ζύμες, αρτοσκευάσματα και κρουασάν είναι πλούσια και σε τρανς λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο γερνούν πρόωρα το δέρμα, αλλά αυξάνουν κιόλας την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και μειώνουν την καρδιοπροστατευτική HDL χοληστερόλη.

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα χοτ ντογκ, το μπέικον και τα πεπερόνι, επίσης δεν είναι φίλοι του δέρματος, διότι κατά κανόνα περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και νιτρικά άλατα που οδηγούν σε γενικευμένη φλεγμονή. Για τον ίδιο λόγο να προτιμάτε άπαχα κόκκινα κρέατα ή, καλύτερα ακόμα, λευκό κρέας όπως το στήθος από γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τρόφιμα αυτά βλάπτουν το κολλαγόνο το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος και την αντοχή του στις ρυτίδες, ενώ ευνοούν τη φλεγμονή που διεγείρει την δημιουργία ρυτίδων».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις