Αυτές είναι οι διαφορές που κάνουν τις αντρικές κρέμες …ιδιαίτερες!

Αυτές είναι οι διαφορές που κάνουν τις αντρικές κρέμες …ιδιαίτερες!

Αν χρησιμοποιείς τη κρέμα της γυναίκας σου τότε κάνεις λάθος και ο λόγος είναι απλός: Οι αντρικές κρέμες περιποίησης είναι διαφορετικές από εκείνες των γυναικών και μάθε το γιατί:
Η ανδρική επιδερμίδα ρυθμίζεται κυρίως από την ορμόνη τεστοστερόνη, στην οποία οφείλεται η διαφορετική δομή της επιδερμίδας των αντρών έναντι αυτής των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα ψέματα για το μέγεθος του …μικρούλη σου… τελείωσαν!

Επιπλέον, η ανδρική επιδερμίδα είναι έως και 15-20% πιο παχιά. Περιέχει περισσότερες ίνες κολλαγόνου και έχει ισχυρότερη και πιο σφριγηλή όψη. Το κολλαγόνο είναι το μεγαλύτερο απόθεμα υγρασίας της επιδερμίδας και ευθύνεται για το τέντωμα και την ελαστικότητά της. Αυτές οι φυσικές αποθήκες νερού διατηρούν την ανδρική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες – τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 35. Γι΄ αυτό τα προϊόντα πρέπει να είναι πάντα σχεδιασμένα για την ανδρική επιδερμίδα.

Η στιβαρή ανδρική επιδερμίδα έχει και αυτή τα μειονεκτήματά της. Λόγω της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν πολύ περισσότερο λίπος. Γι' αυτόν τον λόγο, ειδικά οι νέοι άνδρες υποφέρουν από ατέλειες της επιδερμίδας ή ακμή, πιο συχνά από ό,τι οι νέες γυναίκες.

Συνεπώς, οι άνδρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την κρέμα της συντρόφου τους – κάτι τέτοιο μπορεί να φράξει τους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσει σπυράκια. Για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου τους, οι άνδρες συνήθως χρειάζονται κρέμες που χαρίζουν άφθονη ενυδάτωση και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ελαιώδη συστατικά.

Η ανδρική επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο παχιά και παράγει περισσότερο σμήγμα από ό,τι η γυναικεία. Τα αντιβακτηριακά τζελ καθαρισμού και τα απαλά απολεπιστικά προϊόντα, είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των ατελειών.

Ένα πρόβλημα για το ανδρικό πρόσωπο είναι τα γένια: κάθε ξύρισμα ερεθίζει την επιδερμίδα! Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγεις αφρό ξυρίσματος, τζελ ξυρίσματος ή after-shave που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Οι ενυδατικές κρέμες που απορροφώνται γρήγορα ανακουφίζουν την επιδερμίδα χωρίς να την κάνουν λιπαρή.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...