Ξύρισμα, αποτρίχωση ή λέιζερ για να απαλλαγείς από τις τρίχες σου;

Ξύρισμα, αποτρίχωση ή λέιζερ για να απαλλαγείς από τις τρίχες σου;

Αν δεν θέλεις πλέον τις τρίχες στο σώμα σου τότε καιρός είναι να τις αποχωριστείς. Είναι δική σου επιλογή, όπως και η επιλογή του τρόπου αποτρίχωσης που ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Βέβαια όλα είναι θέμα στιλ και ευκολίας καθώς θα πρέπει να επιλέξεις τον τρόπο που σου δίνει το στιλ που επιθυμείς και δεν σε ταλαιπωρεί και πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το δυνατό στήθος είναι …γυναικομαγνήτης! (Video)

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αποτρίχωση λογικά θα επιλέξετε μεταξύ των τριών αυτών μεθόδων. Η κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της, ενώ μπορείτε να βάλετε στη ζυγαριά το κόστος και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Gina Hernandez από τη Βοστόνη, το ξύρισμα έχει μια βασική "παρενέργεια”: μικρά σπυράκια στους πόρους της τρίχας και έντονη φαγούρα όταν βγαίνουν ξανά οι τρίχες. Η ίδια συστήνει την αποτρίχωση με κερί ή με λέιζερ αν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Μπορείτε όμως να επιλέξετε έναν συνδυασμό, π.χ. λέιζερ στην πλάτη ή τους ώμους, κάνοντας ουσιαστικά μόνιμη αποτρίχωση σε αυτές τις περιοχέςκαι κερί στο στήθος ή στα πόδια ώστε να μπορείτε όποτε θελήσετε να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν ξανά. Η δερματολόγος και πρόεδρος της κλινικής Dermatologic Surgery Janet H. Prystowsky, συστήνει να αποφεύγετε τις αποτριχωτικές κρέμες. Εάν τις χρησιμοποιήσετε λάθος μπορεί να σας προκαλέσουν έγκαυμα και περιέχουν πολλά χημικά.

Κι αν αμφιταλαντεύεστε μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη λύση του τρίμερ, μειώνοντας ουσιαστικά το μήκος των τριχών στα σημεία που έχετε επιλέξει, χωρίς κόστος και πόνο. Αυτή είναι η λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες σήμερα και μάλλον είναι η μέθοδος "grooming” που κερδίζει.

Πάντως έχε στο νου σου ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα με τις τρίχες στους άντρες, εκτός κι αν κάποιος έχει πολύ έντονη τριχοφυία. Σε κανονικές συνθήκες, οι τρίχες είναι αρρενωπές και αν δεν είστε αθλητής –ή έστω πολύ αθλητικός τύπος- ένα αποτριχωμένο σώμα δεν είναι απαραίτητα κολακευτικό.

Κι όμως, πονάει! Εκτός κι αν χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι. (Fact: Άντρες που έχουν δοκιμάσει την αποτρίχωση με κερί σχολιάζουν στο Ίντερνετ πόσο ανθεκτικές είναι τελικά οι γυναίκες!) Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ναι, πονάει επίσης αλλά είναι διαφορετικός πόνος, περισσότερο σαν στιγμιαίο κάψιμο από ηλεκτρικό ρεύμα. Το θετικό σε αυτή τη μέθοδο είναι πως οι επισκέψεις γίνονται περίπου κάθε 4-6 εβδομάδες και μετά τις δύο ή τρεις φορές ο πόνος είναι πολύ λιγότερος αφού έχουν ήδη καταστραφεί πολλοί θύλακες τριχών. Επίσης, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μόνιμο.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...