3 ειδικοί σου εξηγούν τα πάντα για την αποτρίχωση με κερί!

3 ειδικοί σου εξηγούν τα πάντα για την αποτρίχωση με κερί!

Θες να κάνεις αποτρίχωση αλλά το σκέφτεσαι γιατί σου είπαν ότι το κερί πονάει και πολλά άλλα με αποτέλεσμα εσύ να συνεχίζεις να …ξυρίζεις τις τρίχες που δεν θέλεις από σώμα σου. Το Activeman.gr έψαξε και βρήκε τι ακριβώς γίνεται με την αποτρίχωση με κερί και γιατί είναι από τις πιο ασφαλής λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 tip για να είσαι ο ωραίος και τυπάς της παραλίας!

Καθαρό σώμα από τρίχες είναι το καλύτερο για την εικόνα σου. Κάποτε η αποτρίχωση στο αντρικό σώμα ήταν ταμπού και την έκαναν μόνο οι αθλητές, κολυμβητές και ποδηλάτες. Όμως τα χρόνια εξελίχθηκαν και πλέον η αποτρίχωση όχι μόνο δεν είναι ταμπού αλλά είναι ένα από τα βασικά της αντρικής περιποίησης.

Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότεροι άντρες αποφασίζουν να κάνουν αποτρίχωση, στην πλάτη, στους ώμους, στα πόδια ή και σε όλο το σώμα τους.

Το Activeman.gr μίλησε με τρείς ειδικούς που σου εξηγούν πως και γιατί να κάνεις αποτρίχωση με κερί αφού αυτή είναι η μόνη μέθοδος που θεωρείται ότι δεν έχει αλλές παρενέργειες, εκτός από έναν πρόσκαιρο, για μερικές ώρες, ερεθισμό του δέρματος.

«Ομορφιά και ευεξία χωρίς τριχοφυΐα για τον σύγχρονο άντρα» εξηγεί η υπεύθυνη του Elsa Piti Spa & Beaty, ενώ η αισθητικός κ. Μπανασά του Desirez de beaute, τονίζει ότι: Σημαντική είναι η τακτική αποτρίχωση». Η υπεύθυνη του Chic & Trendy Salon, εξηγεί για την «Βιολογική αποτρίχωση με ανασταλτικό τριχοφυΐας».

Εάν λοιπόν έχεις αποφασίσει πως η… συμβίωσή με τις τρίχες έχει γίνει πλέον κουραστική και σκέφτεσαι να δοκιμάσεις την αποτρίχωση, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών.

Αν επιλέξεις λοιπόν τη λύση της αποτρίχωσης, πρέπει να γνωρίζεις ότι μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα σου, μέχρι την επόμενη μέρα το πολύ, θα πρέπει να αποφύγεις τα ζεστά ντους, τα αρώματα, την έκθεση στον ήλιο, τα χημικά που προκαλούν ερεθισμούς, όπως το χλώριο στη πισίνα, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε τη προπόνηση για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση.

Ο λόγος είναι ότι μετά την αποτρίχωση οι πόροι είναι ανοικτοί και άρα πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς.

Για τους άνδρες με δασύτριχο στήθος, το ξύρισμα δεν αποτελεί καλή εναλλακτική γιατί οι τρίχες αποκτούν πολύ τραχιά υφή. Επίσης, όταν οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν προκαλούν πολλή φαγούρα.

Αν πονάει η αποτρίχωση με κερί; Αυτό είναι το ερώτημα του οποίου η απάντηση είναι πολύ σχετική και εξαρτάται πάντα από τη στιγμή και το άτομο.

Δες λοιπόν αναλυτικά με αλφαβητική σειρά τα τρία κέντρα αισθητικής, ανατολικά, κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης για να επιλέξεις που θα κάνεις την αποτρίχωση:

Chic & Trendy Salon: Βιολογική αποτρίχωση με ανασταλτικό τριχοφυΐας

Στο Chic & Trendy Salon ηαντρική περιποίηση είναι πλήρης, από ένα απλό κούρεμα μέχρι και αποτρίχωση για να είσαι στιλάτος. Ειδικά στην αποτρίχωση στο Chic & Trendy Salon, εκτός από τη κλασσική μέθοδο με κερί, χρησιμοποιούν της βιολογική αποτρίχωση με ανασταλτικό τριχοφυΐας.

Τι είναι αυτή η μέθοδος; «Πρόκειται για μια κανονική αποτρίχωση» εξηγεί η αισθητικός του Chic & Trendy Salon «που όμως στο τέλος εφαρμόζεται στο σώμα ένα ειδικό υγρό σε τζελ ή κρέμα το οποίο αναστέλλει την ανάπτυξη της τρίχας, δηλαδή καθυστερεί της διαδικασία και έτσι οι τρίχες αργού να ξαναβγούνε.

Desirez de beaute: Σημαντική η τακτική αποτρίχωση

«Με τη τακτική αποτρίχωση με ρολέτα οι θύλακες της τρίχας αποδυναμώνονται ενώ με το ξύρισμα γίνεται ακριβώς το αντίθετο» εξηγεί η κ. Ανδρονίκη Μπανασά αισθητικός ιδιοκτήτρια του Desirez de beaute που τονίζει ότι πρόκειται για μια πρόσκαιρη μέθοδο που είναι όμως πιο ασφαλής.

Η αποτρίχωση στο στήθος, στη πλάτη ή τα πόδια γίνεται με ρολέτα που είναι από τις δημοφιλέστερες θεραπείες αποτρίχωσης μεταξύ των αντρών.

Elsa Piti Spa & Beaty: Ομορφιά και ευεξία χωρίς τριχοφυΐα

Ομορφιά και ευεξία είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν την ανδρική περιποίηση στο κέντρο αισθητικής Elsa Piti Spa & Beaty με βασική την αποτρίχωση, αφού εδώ και χρόνια η δασιά τρίχα στον άνδρα αναφέρεται σε άλλες εποχές ξεπερασμένες.

Στο Elsa Piti Spa & Beaty χρησιμοποιούν κερί που σύμφωνα με την υπεύθυνη πρόκειται για μια μέθοδο που δεν έχει καμία παρενέργειά. Απλά εσύ θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις καθαρό δέρμα και να μπεις στη διαδικασία της αποτρίχωσης, αφού οι κυρίες στο Elsa Piti Spa & Beaty έχουν ελαφρύ χέρι και φυσικά δεν πρόκειται να πονέσεις!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...