Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα συστατικά που πρέπει να περιέχει το σαμπουάν σου!

Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα συστατικά που πρέπει να περιέχει το σαμπουάν σου!

Τι σαμπουάν χρησιμοποιείτε; Αυτό που σας αγοράζει ή γυναίκα σας ή ότι ποιο φθηνό βρείτε στο σούπερ μάρκετ; Μήπως είστε από εκείνους που λούζονται με τις …ξανθές ανταύγειες επειδή το χρησιμοποιεί η καλή σας; Κάποτε οι άνδρες λουζόταν με πράσινο σαπούνι, αλλά αυτές οι εποχές πέρασαν προ πολλού και επειδή το πρόβλημα τριχόπτωσης καραδοκεί, είναι καλό να γνωρίζουμε τι είδους σαμπουάν τακτικά. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο περίεργο που ψάχνει ένας άντρας από τα 20 έως και τα 29 του χρόνια!

Συγκεκριμένα όλα τα σαμπουάν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και όπως γράφει το διαδικτυακό περιοδικό Salon.com, είναι αυτά που περιέχουν συστατικά που καθαρίζουν τα μαλλιά μας και τα άλλα που …χαϊδεύουν τις αισθήσεις μας, που είναι τα λεγόμενα δύο σε ένα!

Οι εταιρίες καλλυντικών αναφέρουν τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει το κάθε προϊόν τους, που συνήθως φθάνουν τα 20 και πλέον. Ωστόσο από αυτά μόνο τα δύο ή τρία είναι χρήσιμα και καθαρίζουν τα μαλλιά μας και υπόλοιπα κάνουν καλό στην ψυχολογία του ατόμου που λούζεται.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο ξοδεύονται περίπου 230 δισ. δολάρια για προϊόντα ομορφιάς, τα 40 δισ. αφορούν σαμπουάν και κοντίσιονερ. Έτσι, οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν αρκούνται απλώς σε ένα αποτελεσματικό προϊόν. Ρίχνουν το βάρος τους στο να πείσουν τον καταναλωτή ότι το δικό τους σαμπουάν προσθέτει αξία στη ζωή του. Γι΄ αυτό στα μπουκάλια με τα σαμπουάν προστίθενται και άλλες ουσίες ώστε το καλλυντικό να γίνει πιο «πολυτελές» ή πιο «αποτελεσματικό»

Συγκεκριμένα έχετε λιπαρά μαλλιά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απορρυπαντική ουσία, δηλαδή χημικά που αντιδρούν σε νερό και λίπος. Όταν λούζεστε και τρίβετε το κεφάλι, η απορρυπαντική ουσία του σαμπουάν προσκολλάται στο λίπος και μετά, καθώς ξεβγάζετε τη σαπουνάδα με νερό, φεύγει παρασέρνοντάς την. Η απορρυπαντική ουσία που συναντάμε πιο συχνά σε σαμπουάν είναι το λαουρικό θειικό αμμώνιο. Αυτό το ημίρρευστο κίτρινο υγρό, σε συνδυασμό με το νερό, αρκεί για να καθαρίσει τα μαλλιά μας και να απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας.

Τα σαμπουάν, πέραν της καθαριότητας, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να αισθανθεί καλύτερα, προσφέροντας στα μαλλιά του γυαλάδα, πυκνότητα, χρώμα, μυρωδιά και εξωτικά συστατικά. Όλα αυτά, που δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα, επιστρατεύονται για να μας πείσουν ότι κάτι ξεχωριστά όμορφο συμβαίνει στα μαλλιά μας.

Τα περισσότερα από τα συστατικά των σαμπουάν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας ή στο περιβάλλον, όπου καταλήγουν, όταν ξεπλένουμε το κεφάλι μας. Η έμφαση βέβαια είναι στη λέξη «μπορεί», καθώς από τις 80.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουμε μελετήσει ενδελεχώς μόνο τις 500. Άρα είναι δύσκολο να πούμε τελικά αν και πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η καθημερινή χρήση του σαμπουάν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...