Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου!

Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου!

Μπορεί οι άνδρες να μην έχουν το ίδιο πρόβλημα με τις γυναίκες όσον αφορά τα μαλλιά και την περιποίησή τους, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα παραμελούν.
Υπάρχουν αρκετά λάθη της καθημερινότητας, που είτε σε δυσκολεύουν στο στυλ είτε μπορούν να σου δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:Τριμάρισμα ή αποτρίχωση στο στήθος;

Ρίξε μία ματιά στα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άντρες με τα μαλλιά τους για μην τα κάνεις κι εσύ:

1. Ξύσιμο στο λούσιμο

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος από αμηχανία αρκετές φορές την ημέρα. Ωστόσο αυτή η συνήθεια συνεχίζεται και όταν λουζόμαστε. Το ξύσιμο, σε συνδυασμό μάλιστα και με το νερό, κάνει τις τρίχες να αδυνατούν και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο κεφάλι. Προτίμησε να κάνεις μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για πιο δυνατές ρίζες.

2. Κακό λούσιμο

Ίσως λόγο βιασύνης, πολλοί δεν κάνουν σωστό λούσιμο στα μαλλιά τους. Συγκεκριμένα, παραλείπουν να ξεβγάλουν καλά το σαμπουάν με συνέπεια να μένουν υπολείμματα στο κεφάλι, προκαλώντας κνησμό και φθορά της τρίχας.

3. Υπερβολές

Από το σαμπουάν και το μαλακτικό μέχρι το τζελ και τη λακ, πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές. Ο λόγος είναι πως επιβαρύνεις τα μαλλιά σου με αχρείαστες –χημικές κυρίως-ουσίες.

4. Ύπνος με φτιαγμένο μαλλί

Πολλοί άντρες όταν γυρνούν στο σπίτι δεν ξεβγάζουν το τζελ, το κερί ή τη λακ που έχουν βάλει στα μαλλιά τους. Κι αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο λάθος γιατί αφήνοντας τα χημικά στο κεφάλι σου όταν κοιμάσαι, φθείρεις περισσότερο την τρίχα, με συνέπεια μακροπρόθεσμα να αδυνατίσει και να υπάρξουν τάσεις τριχόπτωσης. Ξέβγαλε λοιπόν με νερό τα μαλλιά σου όταν γυρίσεις από έξοδο. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν.

5. Προϊόντα

Πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για το μαλλί σου, ανάλογα τον τύπο του (σγουρό, ίσιο, μακρύ, κοντό). Για παράδειγμα, εάν το μαλλί σου δεν είναι πολύ κοντό, θα χριεαστείς μαλακτική - που χρησιμοποιείται μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα γιατί αδυνατίζει την τρίχα -, ενώ το τζελ δεν πρόκειται να του δώσει το στυλ που θες. Μπορείς να ρωτήσεις τον κομμωτή σου για το προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανάλογα τον τύπο του μαλλιού σου.

6. Στεγνώστε τα

Τοποθετώντας ένα προϊόν στα μαλλιά σου όσο είναι ακόμα βρεγμένα, εκμηδενίζει τη δράση του. Το νερό ουσιαστικά δεν θα επιτρέψει στο τζελ, το κερί ή τη λακ να εφαρμοστεί στα μαλλιά σου. Μην μπερδεύεις το νωπό μαλλί με το στεγνό ή το βρεγμένο. Σκούπισέ τα με μία πετσέτα και 1-2 λεπτά μετά, βάλε το προϊόν της αρεσκείας σου για καλή εφαρμογή.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...