Υγείες σώμα και υγιή δόντια με σωστό βούρτσισμα

Υγείες σώμα και υγιή δόντια με σωστό βούρτσισμα

Το βούρτσισμα των δοντιών για τους περισσότερους είναι μια βαρετή αγγαρεία, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι, αφού όπως φροντίζεις το σώμα σου θα πρέπει να φροντίζεις και τα δόντια, ο λόγος είναι η καλή στοματική υγιεινή που απομακρύνει τη μικροβιακή πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια και μας κρατάει μακριά από τον οδοντίατρο.
Για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε έχει σημασία να το εκτελούμε σωστά το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά με κατάλληλη οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα.
Το λανθασμένο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει υφίζηση των ούλων και οδοντινική υπερευαισθησία, ενώ δεν απομακρύνεται αποτελεσματικά η μικροβιακή πλάκα. Διαβάστε πως γίνεται το σωστό βούρτσισμα:

- Τοποθετείστε την οδοντόβουρτσα με γωνία, έτσι ώστε οι τρίχες της οδοντόβουρτσας να πιέζονται ελαφρά μεταξύ ούλων και δοντιών και κάντε μικρές επιτόπιες δονήσεις.

- Επαναλάβετε για όλα τα πάνω και κάτω δόντια.

- Στη συνέχεια βουρτσίστε με τον ίδιο τρόπο (μικρές επιτόπιες δονήσεις) τις εσωτερικές επιφάνειες των άνω δοντιών. Χρησιμοποιήστε την άκρη της οδοντόβουρτσας για να βουρτσίσετε πίσω από τα μπροστινά δόντια.

- Κατόπιν βουρτσίστε με μικρές επιτόπιες δονήσεις και τις εσωτερικές επιφάνειες των κάτω δοντιών.

- Με ήπιες, παλινδρομικές κινήσεις (μπρος-πίσω) βουρτσίστε τις μασητικές επιφάνειες των δοντιών πάνω και κάτω.

- Βουρτσίστε μαλακά τη γλώσσα σας, με κίνηση από πίσω προς τα εμπρός, για να απομακρύνετε τα μικρόβια και να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι δείχνει για σένα ο τρόπος που γδύνεσαι για να κάνεις σεξ!
Σκέφτηκες ποτέ ότι ο τρόπος που ξεντύνεσαι για να κάνεις σεξ μετράει; Βέβαια εκείνη τη στιγμή, ειδικά αν πρόκειται για νέα κατάκτηση, πάνω στο πάθος, είναι λίγο δύσκολο να κρατήσεις μια …τάξη...