Μείνε υγρός μετά το ντούζ και τόνωσε το δέρμα σου

Μείνε υγρός μετά το ντούζ και τόνωσε το δέρμα σου

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε μπάνιο στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων και επειδή ποτέ ο χρόνος δεν περισσεύει, όλοι σκουπιζόμαστε γρήγορα, ντυνόμαστε και φεύγουμε τρέχοντας.

Ωστόσο, σύμφωνα τους δερματολόγους μία απλή κίνηση θα κάνει καλό στο δέρμα μας, αν και εμείς οι άνδρες δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία, αντίθετα με τις γυναίκες που χρησιμοποιούν ένα τσούρμο κρέμες. Οι δερματολόγοι τονίζουν ωστόσο ότι το δέρμα γενικά χρειάζεται ενυδάτωση και ένας απλός τρόπος είναι να μην σκουπίζεστε αμέσως και να στεγνώνει το σώμα φυσικά, απορροφώντας έτσι την απαραίτητη υγρασία. Είναι εύκολο και δεν είναι χρονοβόρο, μέχρι να βγείτε από το ντούζ, να πάτε στο ερμάριο και να ετοιμάσετε τα ρούχα σας για να ντυθείτε ο χρόνος επαρκεί.

Με το μπάνιο αφαιρείται το φυσικό λίπος από το δέρμα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό, κάτι που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε. Έτσι θα πρέπει αα ξεβγάζεστε καλά και να σκουπίζεστε απαλά και «ταμποναριστά», δηλαδή ακουμπώντας την πετσέτα στο δέρμα σας, χωρίς να το τρίβετε, ώστε να διατηρήσει κάποια υγρασία. Προτιμότερο είναι να στεγνώνεστε φορώντας μπουρνούζι και να μην χρησιμοποιείτε πετσέτα, ώστε να εκμηδενίζεται το τρίψιμο και να διατηρείται υγρασία στο δέρμα.

Ακόμα να χρησιμοποιείτε ελαφρώς ζεστό νερό και να ολοκληρώνετε σύντομα το μπάνιο σας. Το καυτό νερό και το παρατεταμένο μπάνιο αφαιρούν ακόμα περισσότερο λίπος από το δέρμα. Αν θέλετε να κάνετε αφρόλουτρο, φροντίστε η διάρκειά του να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.