Νέος επικίνδυνος ιός στο Facebook

Νέος επικίνδυνος ιός στο Facebook

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook, που αν προσβάλει το λογαριασμό του χρήστη, του στερεί την πρόσβαση από ρυθμίσεις, αλλά και αποσύνδεση από αυτόν.

Αν λάβετε μήνυμα από κάποια επαφή σας στο Facebook, στην οποία σας προτείνεται ένα αρχείο φωτογραφίας, αγνοήστε τον σύνδεσμο. Πρόκειται για το νέο ιό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που εξαπλώνεται με ρυθμούς αστραπής στο διαδίκτυο. Το αρχείο μοιάζει με αυτό που βλέπετε.

Αν κανείς "πέσει στην παγίδα", του ζητείται να κατεβάσει ένα πρόγραμμα για να προβάλει την εικόνα. Το εν λόγω πρόγραμμα "παίρνει" τον έλεγχο του λογαριασμού και ξεκινά αυτομάτως να αποστέλλει το ίδιο "δόλωμα" σε όλες του τις επαφές. Επιπλέον, ο λογαριασμός που έχει προσβληθεί κολλάει και δεν επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει τις ρυθμίσεις, ούτε όμως και να αποσυνδεθεί.

Αν δείτε κάτι παρόμοιο από κάποια επαφή σας, απλά απαντήστε του πως ο λογαριασμός του έχει "προσβληθεί" από ιό, προκειμένου να το αντιμετωπίσει. Στη συνέχεια αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας και αλλαξτε κωδικούς στο FB.

ΠΗΓΗ: Northpress.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...