Δες πως ήταν το Facebook το 2004

Δες πως ήταν το Facebook το 2004

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω! Όχι πολλά χρόνια, μόνο μέχρι το 2004, τότε που το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης βγήκε στο «αέρα» του internet. Σήμερα να μοιάζει με μια… θάλασσα πληροφοριών και φωτογραφιών και οι ενημερώσεις να γίνονται σε πραγματικό χρόνο, τότε όμως ήταν πολύ διαφορετικό!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα πάρεις πίσω τη φώτο της …άβολης σεξουαλικής στιγμής!

Σύμφωνα με τον πρώτο τεχνικό διευθυντή του Facebook, ΆνταμΝτάντζελο, όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βγήκε στον αέρα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, είχε μόνο αυτά τα οκτώ χαρακτηριστικά:

Λογαριασμούς χρηστών (απαιτούσε το αληθινό όνομα του καθενός και μπορούσε να ανοιχθεί μόνο από όποιον είχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard).

Προσκλήσεις (μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, πάντα του Harvard)

Προφίλ (το μόνο που είχαν τότε τα προφίλ του Facebook ήταν η μία και μοναδική φωτογραφία του χρήστη)

Πληροφορίες Χρήστη (όποιος είχε λογαριασμό μπορούσε να τον εμπλουτίσει με στοιχεία του, όπως η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του, η αγαπημένη του μουσική, τα αγαπημένα του βιβλία, τα μαθήματα που παρακολουθούσε στο πανεπιστήμιο)

Αναζήτηση (μπορούσε να γίνει με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα)

Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ (υπήρχε η δυνατότητα το προφίλ να είναι ορατό μόνο σε φίλους ή μόνο σε άτομα που βρίσκονται στο ίδιο πανεπιστημιακό έτος με τον χρήστη)

Ένα γράφημα με τους φίλους του χρήστη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπήρχαν ούτε μηνύματα, ούτε… σκουντήγματα, ούτε ειδοποιήσεις, ούτε τοίχοι, ούτε status.

Πιθανώς κανείς δεν θα θυμάται ότι τότε δεν λεγόταν Facebook, αλλά TheFacebook, καθώς και ότι επάνω αριστερά ως λογότυπο της σελίδας χρησιμοποιούνταν μια… φωτογραφία του Αλ Πατσίνο. Τέλος, στο κάτω μέρος σημειωνόταν ότι το μέσο ήταν μια παραγωγή του ΜαρκΖούκερμπεργκ.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...