Παίξε το ...ξεχασμένο μπιλιάρδο και κέρδισε ψυχολογικά!

Παίξε  το ...ξεχασμένο μπιλιάρδο και κέρδισε ψυχολογικά!

Κάποτε μεσουρανούσαν τα λεγόμενα μπιλιαρδάδικα που μετέπειτα εξελίχθησαν σε «ηλεκτρονικά». Βέβαια πάμε πολλά χρόνια πίσω αφού με την πάροδο των χρόνων τα παιχνίδια αυτά έδωσαν τη θέση τους στο play station και στα άλλα διαδικτυακά παιχνίδια που είναι ομολογουμένως περισσότερο συναρπαστικά. Ωστόσο παίζοντας μια παρτίδα μπιλιάρδου, πραγματικού και όχι εικονικού, θα ανακαλύψεις πολλά πράγματα.

Όπως το φαινόμενο της κρούσης που συναντάται καθημερινά γύρω μας σε πράγματα διασκεδαστικά όπως το μπιλιάρδο, συμβάντα όχι τόσο ευχάριστα όπως ένα τρακάρισμα αυτοκινήτων, αλλά σαφώς και ενδιαφέροντα φυσικά φαινόμενα όπως η σκέδαση, η οποία δεν είναι κάτι άλλο παρά η σκέδαση στο χώρο του μικρόκοσμου, δηλαδή το χώρο στοιχειωδών σωματιδίων.

Είναι φυσική ναι καλά κατάλαβες! Όλα στη φύση έχουν να κάνουν με τη φυσική και τη χημεία, μόνο που κάποια από αυτά τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά και ευχάριστα.
Αν παίξεις λοιπόν μπιλιάρδο, για να κερδίσεις θα πρέπει να σκεφτείς ότι ανάλογα με το είδος της κρούσης ως προς τη διεύθυνση της ταχύτητας, και με γνώση βασικών παραμέτρων όπως η μάζα της μπάλας, μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων η μεταβολή που θα προκύψει τόσο στην ταχύτητα σαν μέτρο όσο και στη διεύθυνση της κίνησης. Το πώς θα προκληθεί καθεμία από αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις, όπως καταλαβαίνουμε, μπορεί να κριθεί από το ακριβές σημείο στο οποίο θα προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε την μπάλα με το χτύπημά μας, γι’ αυτό άλλωστε σε κάτι τέτοιο θα παίξει ρόλο και αν το χτύπημα της στέκας θα είναι ακριβώς στο κέντρο της μπάλας ή όχι. Σπρώχνοντας την μπάλα έτσι ώστε να προσκρούσει στο τοίχωμα του τραπεζιού και όχι πάνω σε άλλη μπάλα, έχουμε ξεκάθαρα μια πλάγια κρούση, στην οποία με χρήση της θεωρίας που αφορά το νόμο ανάκλασης, μπορούμε ακόμη πιο εύκολα να προβλέψουμε την κίνηση που θα ακολουθήσει η μπάλα.

Είναι μια παράμετρος που δεν συναντάτε στα ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά παιχνίδια.

Το μπιλιάρδο είναι συναρπαστικό, αν θέλεις να είναι, όπως άλλωστε και κάθε παιχνίδι. Είναι η παρέα, οι προκλήσεις της φυσικής, ο χώρος, η ατμόσφαιρα γενικά;

Το μπιλιάρδο, όσο κι αν προκαλεί έκπληξη σε κάποιον, αποτελεί ένα αρκετά παλιό παιχνίδι, με τις απαρχές του να τοποθετούνται σε παρεμφερή παιχνίδια με μπάλες και ξύλινα ραβδιά στο χόρτο. Αγαπήθηκε πολύ, τόσο από βασιλείς και εξέχουσες προσωπικότητες της ιστορίας, όσο και από τον υπόλοιπο λαό. Πολλοί θεωρούν ότι η ιστορία του ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα, ενώ λόγω της ενασχόλησης του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας με το παιχνίδι στις αναφορές του Σαίξπηρ, αρκετοί θεωρούν την Αίγυπτο ως γενέτειρά του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα