Ουζάκι και μεζέδες με μικρασιατικό άρωμα στην «Αρετσου» (Video)

Ουζάκι και μεζέδες με μικρασιατικό άρωμα στην «Αρετσου» (Video)

Ο γαλέος σαγανάκι που φτιάχνει ο Τζίμης στο ουζερί Αρετσού, αποτελεί μια απόλαυσή για τον ουρανίσκο και αυτό το διαπίστωσαν οι άνθρωποι του Activeman.gr όταν πήγαν εκεί να ανακαλύψουν τις γεύσεις με έντονο το μικρασιατικό άρωμα.

Άλλωστε στην Αρεστού της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι είναι μικρασιάτες και όπως είναι φυσικό έχουν μεταφέρει τις μοναδικές μικρασιατικές συνταγές.

Το ουζέρι Αρετσού είναι ένα μικρό κουτούκι στην Ιωακείμ 11, Καλαμαριά αλλά οι μεζέδες του είναι τρανοί στη γεύση με πρώτο και καλύτερο τον γαλέο σαγανάκι που είναι μάλιστα εμπλουτισμένος και μερικές γαρίδες!

Τα ψάρια φρεσκότατα που φτάνουν καθημερινά στο ουζερί Αρετσού. Ψαράκια μικρά και μεγάλα, που άλλα τα απολαμβάνεις τηγανητά, άλλα σχάρα και άλλα σαγανάκι… νοστιμότατο!

Νοστιμότατο είναι και το χταποδάκι που ψήνει με μαεστρία και αποτελεί μοναδικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο.

Το μπουγιουρντί μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά έχει μια μοναδική γεύση και έντονο άρωμα. Ψημένο σε πήλινο προσφέρεται για ..βούτες!!!

Παστά, ψάρια, σαγανάκια και γενικά μεζέδες θέλουν και μια καλή σαλάτα. Απλή φαίνεται η σαλάτα που σερβίρουν στην Αρετσού αλλά δεν είναι.

Στη Μικρά Ασία το γλυκάκι μετά το φαγητό ήταν παράδοση. Πάντα σοροπιαστό και τις περισσότερες φορές λουκουμάδες με παγωτό κρέμα. Μια συνταγή μικρασιάτικη που αποτελεί μυστικό του Τζίμη με τους λουκουμάδες νοστιμότατους που έρχονται να επιστεγάσουν το φαγητό. 

Ένα κουτούκι στην Αρετσού στη Καλαμαριά με γεύσεις που μένουν αξέχαστες! Καλό θα είναι να τηλεφωνήσεις πριν ξεκινήσεις...

Τηλέφωνο: 231 400 7879

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...