Μάθε πως βρίσκεις φτηνά και καλά αθλητικά παπούτσια

Μάθε πως βρίσκεις φτηνά και καλά αθλητικά παπούτσια

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι δύσκολο να διαθέσεις χρήματα για ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Ωστόσο, τα αθλητικά μας είναι τόσο σημαντικά που εκπτώσεις δεν χωράνε. Τι κάνεις;

Η υπόθεση φθηνό και καλό αθλητικό παπούτσι αρχικά θέλει ψάξιμο και στη συνέχεια εκπτώσεις όχι στην ποιότητα αλλά στο …μοντέλο!

Είναι γνωστό ότι όλα τα μαγαζιά ή οι εταιρίες προσπαθούν να ξεστοκάρουν τα περσινά ή ακόμα και προπέρσινα μοντέλα. Έτσι κάνουν διάφορες προσφορές που συνήθως τις έχουν στα καταστήματα outlet. Ωστόσο υπάρχουν και δεκάδες άλλα καταστήματα, μικρότερα, που δεν διαφημίζουν τις προσφορές, ακόμα και όταν πάς να ψωνίσεις, προσπαθώντας να σου λανσάρουν τα νέα μοντέλα.

Η λύση είναι να ρωτήσεις. Να εξηγήσεις στον πωλητή ότι δεν σε ενδιαφέρει η μόδα, αλλά το καλό αθλητικό παπούτσι και έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα αν είναι περσινό ή προπέρσινο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί. Αρχικά να βρεις το νούμερο σου και δεύτερο να κάνεις εκπτώσεις και στο χρώμα της επιλογής σου ή την φίρμα. Αν για παράδειγμα θέλεις λευκό και έχει κόκκινο μη διστάσεις. Η διαφορά της τιμής θα είναι πολύ σημαντική, από το λευκό που θέλεις και είναι νέο μοντέλο.

Ένας άλλος τρόπος είναι να επιλέξεις φίρμες που δεν είναι τόσο διάσημες. Μη γελιέσαι και οι μικρές φίρμες έχουν καλά παπούτσια και σε πιο προσιτές τιμές.

Τέλος είναι προτιμότερο να μείνεις με τα παλιά σου αθλητικά, παρά να αγοράσεις αθλητικά παπούτσια «αγνώστου προελεύσεως» από το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή!

Σε γενικές γραμμές πριν αγοράσεις τα αθλητικά σου ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

1. Δεν είναι όλα για όλες τις χρήσεις

Τα παπούτσια για περίπατο είναι πιο σκληρά, ενώ για τρέξιμο είναι πιο ευλύγιστα, µε έξτρα υποστήριξη για να διαχειρίζονται καλύτερα τους κραδασµούς.

2. Μάθε για τα πέλματα σου

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν μοντέλα που ταιριάζουν σε κάθε είδος πέλματος. Ένας τρόπος για να μάθεις το σχήμα των πελμάτων σου είναι να κάνεις το «τεστ του νερού»: βρέξε το πόδι σου, πάτησε σε ένα κομμάτι χοντρό σκούρο χαρτί και δες το αποτύπωμα. 

Πάτα εδώ και μάθε πως θα αναλύσεις το αποτέλεσμα

3. Έλεγχε το νούµερό σου

Το μέγεθος του ποδιού αλλάζει καθώς μεγαλώνεις, γι’ αυτό το σωστό είναι να μετράς το νούμερο σου δύο φορές το χρόνο.

4. Τα παπούτσια δεν ανοίγουν

Τα αθλητικά θα πρέπει να τα νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή και μην μπαίνεις στο τριπάκι ότι θα …ανοίξουν… Δεν ανοίγουν να είσαι σίγουρος!

5. Εφάρµοσε τον κανόνα του αντίχειρα

Θα πρέπει να υπάρχει χώρος όσο το φάρδος του αντίχειρά σου ανάμεσα στο πιο μακρύ σου δάχτυλο και στο τελείωμα του παπουτσιού. Στη φτέρνα η εφαρμογή θα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή και το πόδι σου να µη γλιστράει προς τα έξω όταν περπατάς. Το επάνω μέρος του παπουτσιού, που καλύπτει το επάνω μέρος του πέλματος σου, θα πρέπει να είναι εφαρμοστό και σταθερό και να µη σε σφίγγει πολύ σε κάποιο σημείο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως ο τρόπος που κοιμάσαι …προδίδει τα αισθήματα σου για εκείνη!
Γνωρίζατε ότι η στάση του ύπνου σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; Σε αξιοσημείωτη έρευνα που διενήργησε η Mattress Advisor, ένα online γκρουπ που αξιολογεί στρώματα