10 τρόποι να βάλεις τα σωστά κιλά!

10 τρόποι να βάλεις τα σωστά κιλά!

Είναι κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να πάρουν όγκο, κιλά δηλαδή! Γυμνάζονται, τρώνε, αλλά δεν τα καταφέρνουν και στο τέλος τα παρατάνε πιστεύοντας ότι έτσι είναι το …σκαρί τους! Είναι έτσι; Μπορείς να βάλεις κιλά να το θέλεις;

Τρόπος υπάρχει αρκεί να συνδυαστεί το πρόγραμμα προπόνησης σου με την διατροφή ακόμα και με τον τρόπο που μαγειρεύεις (εσύ ή γενικά στο σπίτι)

Συγκεκριμένα:

1. Βάλε στο πρόγραμμα προπόνησης ασκήσεις με αντίσταση οι οποίες θα «τοποθετήσουν» μοιράσουν το βάρος σωστά στο σώμα σου.

2. Το νέο πρόγραμμα με αντιστάσεις θα αυξήσει τη μυϊκή σου μάζα και με αυτόν τον τρόπο το βάρος που θα πάρεις θα είναι κυρίως μυς και λιγότερο λίπος.

3. Κάνε ελαφρύ αερόβιο πρόγραμμα τόσο για λόγους υγείας όσο και για να διατηρήσεις την αντοχή σου.

4. Μη χάνεις γεύματα και να κάνεις τουλάχιστον πέντε την ημέρα και αν δεν είσαι σπίτι… να παίρνεις το φαγητό σε τάπερ.

5. Αν χάσεις κάποιο γεύμα είναι πιθανό να χάσεις και βάρος και να πάει πίσω η προσπάθειά σου.

6. Βάλε στη διατροφή σου σύνθετα γεύματα να περιλαμβάνουν δηλαδή συνδυασμό πρωτεϊνών και υδατανθράκων πχ. κοτόπουλο με ρύζι ή μπιφτέκια με πατάτες βραστές.

7. Να τρως επαρκή ποσότητα που πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη μερίδα του εστιατορίου.

8. Προσοχή το μαγείρεμα και το είδος του φαγητού να είναι υγιεινό και ποιοτικό. Το ζήτημα δεν είναι απλά να αυξηθεί η ζυγαριά, αλλά να μπορέσεις να διατηρήσεις και την υγεία σου.

9. Μην αρχίσεις να τρως junk, κρέμες γάλακτος, τηγανητά κλπ. αλλά να ενισχύσεις το φαγητό σου με μπόλικο ωμό ελαιόλαδο και ψωμί ιδανικά ολικής άλεσης.

10. Βάλε στα ενδιάμεσα γεύματα τρόφιμα υγιεινά αλλά που να δίνουν αρκετές θερμίδες, όπως είναι οι χυμοί, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά, τα αποξηραμένα φρούτα, η μαύρη σοκολάτα, το παστέλι, το μέλι και το ταχίνι!

TIP Μην απογοητεύεσαι, αυτή η προσπάθεια μπορεί να διαρκέσει για μήνες, αλλά στο τέλος θα πετύχεις τον στόχο σου, αρκεί να τηρείς σωστά τον συνδυασμό προπόνηση και διατροφή!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα