Δες τι μπορεί να πάθεις αν τολμήσεις το …«Πολύ σκληρός για να πεθάνει»!

Δες τι μπορεί να πάθεις αν τολμήσεις το …«Πολύ σκληρός για να πεθάνει»!

Δεκάδες θετικά σχόλια προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ του Activeman με συμβουλές «για να μη βρεθείς αιχμάλωτος στα χέρια των διαρρηκτών». Κάποιοι από τους αναγνώστες εξέφρασαν την άποψη ότι θα αφοπλίσουν τον διαρρήκτη, μη μπορώντας να περιμένουν την αστυνομία. Απόψεις, ευτυχώς λίγων αναγνωστών που μας προέτρεψαν να δώσουμε τη σημερινή συνέχεια του ρεπορτάζ.

Αρχικά σκέψου ότι αν έχεις την κακή τύχη να μπούνε διαρρήκτες σπίτι σου, το πιθανότερο θα είναι να κοιμάσαι. Αυτό είναι το πρώτο αρνητικό στοιχείο, αφού θα έχεις μειωμένες αντιδράσεις, δεύτερο είναι το σκοτάδι.

Δες όμως τι μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσεις να επιτεθείς:

1. Δεν γνωρίζεις πόσοι είναι οι διαρρήκτες και μέσα στο σκοτάδι είναι πολύ δύσκολο να το ανακαλύψεις.

2. Δεν γνωρίζεις τι οπλισμό έχουν.

3. Ακόμα και ένας να είναι ο διαρρήκτης δεν γνωρίζεις τον οπλισμό που έχει, ούτε τις ικανότητες του.

4. Σκέψου ότι είσαι από τον ύπνο, επομένως είσαι ξυπόλυτος ή ημίγυμνος ενώ εκείνος ή εκείνοι είναι ντυμένοι πλήρως.

5. Σκέψου ότι επειδή είσαι από τον ύπνο οι αντιδράσεις σου είναι μειωμένες.

6. Ακόμα και όπλο να έχεις σπίτι σκέψου την πιθανότητα να προλάβει να πυροβολήσει ή να έχει συνεργό που θα σε χτυπήσει πισώπλατα.

7. Αν δεν έχεις όπλο, ένα μαχαίρι της κουζίνας δεν φτάνει.

8. Ακόμα και master πολεμικών τεχνών να έχεις, θυμήσου ότι η σφαίρα είναι πιο γρήγορη.

9. Αν έχεις κάποιο αεροβόλο ρέπλικα μην επιχειρήσεις να το παίξεις, το πιθανότερο είναι ο διαρρήκτης να πυροβολήσει πρώτος και εκείνος θα έχει αληθινές σφαίρες.

10. Λανθασμένη αντίδραση θα είναι να ανάψεις τα φώτα και να φωνάξεις. Τότε το πιθανότερο δεν είναι να προκαλέσεις τη φυγή τους, αλλά τη σύλληψη σου ή και της οικογένειας σου αν είσαι παντρεμένος.

11. Συγκράτησε την οργή σου και προσπάθησε να καλέσεις την αστυνομία.

12. Σκέψου ότι αν αποτύχεις και δεν τραυματιστείς το πιθανότερο θα είναι να σε αιχμαλωτίσουν και να σε χτυπήσουν, κάτι που ίσως δεν το είχαν στον σχεδιασμό τους.

Σκέψου ότι ο διαρρήκτης μπαίνει σε ένα σπίτι για να κλέψει και όχι να σκοτώσει, αλλά είναι αποφασισμένος για όλα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι διαρρήκτες επιλέγουν να βρούνε μέσα τους ιδιοκτήτες του σπιτιού ώστε με την απειλή όπλου ή βασανισμού να τους αποσπάσουν τα χρήματα ή τα αντικείμενα αξίας που έχουν, αλλά αυτή την μέθοδο δεν την ακολουθούν οι περισσότεροι.

Μπαίνουν, ψάχνουν, κλέβουν και φεύγουν. Αν τους απειλήσεις το πιθανότερο είναι να προκαλέσεις το ένστικτο της αυτοσυντήρησης με πιθανόν μοιραία αποτελέσματα.
Τέλος αν έχεις κανονικό όπλο σκέψου τις ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν αν τελικά καταφέρεις να τον πυροβολήσεις και τον σκοτώσεις.

Το σίγουρο είναι ότι η ζωή σου και της οικογένειας σου είναι περισσότερο πολύτιμη από οποιοδήποτε χρηματικό ποσό και σκέψου ακόμα ότι ο Μπρους Γουίλις στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» έπαιζε σε ταινία του Χόλιγουντ και όχι στην πραγματικότητα. Μην προσπαθήσεις να μιμηθείς ότι βλέπεις στις ταινίες. Δυστυχώς το αστυνομικό ρεπορτάζ έχει καλύψει πολλές περιπτώσεις που μια απλή διάρρηξη κατέληξε σε τραγωδία!

Πάτησε εδώ και διάβασε το ρεπορταζ «18 συμβουλές για να μη βρεθείς αιχμάλωτος στα χέρια των διαρρηκτών»

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.