Μάθε να διαλέγεις το σωστό κρέας

Μάθε να διαλέγεις το σωστό κρέας

Οι περισσότεροι διαλέγουν το κρέας με αποκλειστικό κριτήριο την τιμή. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα σωστό, αφού θα πρέπει να υπάρχει συσχετισμός ποιότητας και τιμής. Κρέατα υπάρχουν πολλά, ντόπια, εισαγόμενα, δεν έχει σημασία από πού είναι το κρέας, σημασία έχει να είναι το σωστό και σε καλή τιμή.

Πρώτα απ΄ όλα τα πρέπει να έχεις αποφασίσει τι θα μαγειρέψεις και στη συνέχεια ακολούθα τα εξής στην πρώτη επιλογή:

1. Κοίτα το χρώμα! Το χρώμα αλλά και η υφή του κρέατος είναι ενδείξεις για την ποιότητα τους. Όταν πρόκειται για μοσχάρι, ψάξτε για ένα κομμάτι που είναι σκούρο κόκκινο ή κόκκινο του κερασιού.

2. Απέφυγε το μοσχάρι του οποίου το χρώμα είναι καφετί αφού αυτό σημαίνει ότι έχει εκτεθεί κάπου κι έχει σιτέψει παραπάνω απ' όσο χρειάζεται.

3. Τα χοιρινά που έχουν χρώμα ροζ

4. Να αποφεύγεις πάντα το κρέας που είναι γκρίζο.

Συνήθως όταν πηγαίνουμε να αγοράσουμε κρέας ξέρουμε τι φαγητό πρόκειται να μαγειρέψουμε, όπως πρέπει να μπορούμε να διαλέγουμε το σωστό κομμάτι ανάλογα με τη συνταγή.

1. Στο χοιρινό, ως καλύτερα κομμάτια θεωρούνται αυτά που δεν έχουν πολύ λίπος, δηλαδή ο σβέρκος, η νεφραμιά και το μπούτι.

2. Για σνίτσελ, ψητό και κοκκινιστό διαλέγουμε χοιρινό κρέας από το μπούτι.

3. Το κομμάτι του λαιμού βγάζει τις πολύ τρυφερές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο είναι κατάλληλες για cordon blue. Ο λαιμός είναι επίσης κατάλληλος για ψητά σχάρας, φούρνου, τηγανητά, κοκκινιστός, βραστός, ψητό κατσαρόλας κ.λ.π. Η νεφραμιά έχει πολύ τρυφερό κρέας και γίνεται πολύ νόστιμη τυλιγμένη σε ρολό (χωρίς κόκκαλο). Από το μέρος αυτό βγαίνουν οι μπριζόλες, οι σπαλομπριζόλες και το ψαρονέφρι (φιλέτο).

4. Στο μοσχάρι, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος είναι πως τα καλά κομμάτια του μοσχαριού, συνήθως προέρχονται από τις πλάτες και το πίσω μέρος του ζώου, όπως το κιλότο, σπαλομπριζόλα και κόντρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.