Καταπολέμησε με 7 τρόπους την κάψα της μεσημεριανής προπόνησης

Καταπολέμησε με 7 τρόπους την κάψα της μεσημεριανής προπόνησης

Το καλοκαίρι είναι καλύτερο να κάνεις outdoor προπόνηση το πρωί ή το απόγευμα όταν πέσει ο ήλιος. Ωστόσο οι ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν βοηθούν και η μόνη ελεύθερη ώρα είναι το μεσημέρι. Τι κάνεις, ματαιώνεις την προπόνηση σου ή βγαίνεις στον καυτό ήλιο; Πολύ απλά βγαίνεις στον καυτό ήλιο αλλά αφού πάρεις πρώτα κάποιες προφυλάξεις.

Ανάλογα με το πόσο ζεστή είναι η μέρα και αυτό έχει να κάνει και με τον δείκτη δυσφορίας θα πρέπει να μειώσεις ανάλογα την διάρκεια της προπόνησης σου. Αν για παράδειγμα έχει ζέστη και άπνοια, προπονήσου για 40 λεπτά το πολύ, ενώ αντίθετα αν έχει αεράκι προπονήσου κανονικά. Γενικά οι καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σου προκαλούν δυσφορία.

Κατά τα άλλα, πάρε τις εξής προστασίες:

1. Φρόντισε να είσαι ενυδατωμένος. Πιες υγρά, νερό κατά προτίμηση νερό πριν από την προπόνηση και φρόντισε να έχεις νερό μαζί σου.

2. Βάλε καπέλο!

3. Χρησιμοποίησε αντηλιακό, ειδικά αν θέλεις να προπονηθείς χωρίς μπλούζα!

4. Προσπάθησε, όταν τρέχεις να περνάς από σκιερά μέρη. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνεις ασκήσεις.

5. Βάλε γυαλιά ηλίου. Ο ήλιος δεν κάνει κακό μόνο στο δέρμα αλλά και στα μάτια.

6. Μην πιέζεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχει. Αν δεις ότι δυσφορείς, δηλαδή από τη ζέστη δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, τότε κόψε ένταση. Προτιμότερο είναι να κάνεις χαλαρές ασκήσεις ή να περπατήσεις με γρήγορο ρυθμό παρά η καταπόνηση του οργανισμού σου.

7. Προτίμησε διαδρομή στο βουνό ή σε περιοχή που έχει πράσινο (πάρκα) παρά δίπλα από τη θάλασσα ή στην αμμουδιά.

Δεν συστήνουμε τις μεσημεριανές προπονήσεις τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, ωστόσο αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος μην χάσεις την προπόνηση, απλά πάρε τις προφυλάξεις και μη ζορίζεις τον εαυτό σου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως μπορείς να την πάθεις από ουρολοίμωξη… και πώς να γλιτώσεις!
Συχνά όταν οι άντρες ακούν τη λέξη ουρολοίμωξη ο νους τους πηγαίνει σε γυναικεία πάθηση και κυριεύονται από ένα αίσθημα ανακούφισης. Ωστόσο, αν και σύνηθες φαινόμενο της γυναικείας φύσης