7 tips για να περάσεις καλά σε …σκαφάτο πάρτι!

7 tips για να περάσεις καλά σε …σκαφάτο πάρτι!

Μπορεί να μην έχεις …κότερο …για να οργανώνεις πάρτι, όμως μπορεί να βρεθείς καλεσμένος, σε ένα από τα σκαφάτα πάρτι που οργανώνονται ξαφνικά με καλεσμένους φίλους και φίλους, φίλων του ιδιοκτήτη. Αν δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοια πάρτι, έχε το νου σου, να μη σου βγει σε ξινό και για να γίνει αυτό, ακολούθα αυτές τις συμβουλές:

Τα σκαφάτα πάρτι οργανώνονται τυχαία και τις περισσότερες φορές το μόνο ρούχο που έχει μαζί σου είναι το μαγιό, η βερμούδα, άντε και κάποιο μπλουζάκι και φυσικά τα αθλητικά σου ή τις σαγιονάρες! Επομένως είσαι πολύ χαλαρός, άσχετα αν το σκάφος μείνει στη μαρίνα ή αρμενίσει κάπου ανοιχτά. Όπως και αν έχει πρόσεχε τα εξής:

1. Οι σαγιονάρες είναι το χειρότερο για την παραμονή σε ένα σκάφος, που όπως και να έχει κουνάει και επειδή δεν είσαι συνηθισμένος, το πιθανότερο είναι να …φας τα μούτρα σου και αυτό δεν είναι καλό! Περπάτα ξυπόλυτος λοιπόν και σίγουρα δεν θα είσαι ο μόνος!

2. Στα περισσότερα κότερα, είτε μηχανοκίνητα, είτε ιστιοφόρα, οι ιδιοκτήτες τους δεν επιτρέπουν τα παπούτσια. Είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις για να μην αισθανθείς περίεργα όταν σου ζητήσουν να τα βγάλεις!

3. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο beach party και στο σκαφάτο πάρτι είναι ότι το ένα γίνεται στην αμμουδιά και το άλλο στη θάλασσα. Επομένως αν μεθύσεις πολύ –όλοι μπορούν να το πάθουν- τότε η κατάσταση σοβαρεύει. Πρόσεχε μην βρεθείς στη θάλασσα, γιατί όπως δεν είναι αστείο. Αν το σκάφος αρμενίζει, μπορεί αν μη σε ακούσουν από την ένταση της μουσικής και το αλκοόλ ή αν δεν αρμενίζει και είναι δεμένο στο λιμάνι, μπορεί να χτυπήσεις άσχημα κατά την πτώση στο νερό.

4. Η συνηθισμένη βλακεία που κάνουν οι άσχετοι με την θάλασσα είναι να βουτάνε όταν το σκάφος βρίσκεται στα βαθιά! Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που έχουν βουτήξει όλοι και το σκάφος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και δεν μπορούσαν να το προλάβουν. Ακόμα έχουν σημειωθεί και τραυματισμοί, αφού ο ιδιοκτήτης και καπετάνιος έβαλε μπρος, χωρίς να προσέξει αν κάποιος είναι στο νερό. Απέφυγε λοιπόν να βουτήξεις από ένα άγνωστο σκάφος και με μια άγνωστη παρέα!

5. Αν σου …τύχει συντροφιά και σας πιάσει αυτό το …κάτι και θέλετε να απομονωθείτε πρόσεχε: Όλες οι καμπίνες δεν είναι για ερωτική απομόνωση. Αρχικά η μία θα είναι του ιδιοκτήτη του σκάφους και αν δεν τον ξέρεις πολύ καλά, μάλλον θα είναι αγένεια να ορμήσετε στη καμπίνα του. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες αν έχει φιλοξενούμενους. Πρόσεξε λοιπόν όταν πάρεις τη συντροφιά σου σε μια καμπίνα, αν υπάρχουν πράγματα, δηλαδή αν μένει κάποιος εκεί! Αν μένει, καλύτερα να το αποφύγεις, γιατί έτσι προκαλούνται οι παρεξηγήσεις!

6. Πιες, έτσι και αλλιώς πάρτι είναι, αλλά πάντα να προσέχεις να πιεί τόσο ώστε να μην γίνεις «χώμα». Σκέψου ότι είσαι στη θάλασσα σε ένα άγνωστο σκάφος.

7. Σε ένα άγνωστο σκάφος δεν πειράζουμε πράγματα που δεν γνωρίζουμε τι είναι, όπως τα όργανα πλοήγησης και ότι έχει να κάνει με την πλοήγηση του σκάφους και ποτέ, ουδέποτε δεν κάνουμε αστεία στον ασύρματο. Συνήθως οι ασύρματοι των σκαφών είναι συντονισμένοι στα κανάλια 12 ή 16, το πρώτο είναι το τοπικό Λιμεναρχείο και το δεύτερο ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού!

Σε γενικές γραμμές ένα σκαφάτο πάρτι είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και μακάρι να σου τύχει. Περνάς καλά και κάνεις και γνωριμίες! Αλλά θέλει προσοχή!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το