Είσαι μάστορας ή μαστροχαλαστής;

Είσαι μάστορας ή μαστροχαλαστής;

Πιάνουν τα χέρια σου ή νομίζεις ότι πιάνουν; Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που μαστορεύουν, δεν τους αρέσει όμως όταν το αποτέλεσμα δεν είναι επιτυχημένο. Βέβαια το να «πιάνουν» τα χέρια σου από τη μια πλευρά είναι πιο οικονομικό από το να φωνάξεις μάστορα. Όμως αυτό αποτελεί ρίσκο, γιατί αν δεν πετύχει η επισκευή θα κοστίσει περισσότερο.

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε μαστόρεμα στο σπίτι, όσο δύσκολο ή εύκολο είναι αυτό, χωρίς καμιά βοήθεια, όμως κάποιοι άλλοι, και αυτοί είναι οι περισσότεροι, χρειάζονται τη βοήθεια μαστόρων.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες δουλειές που μπορείς να τις κάνεις και κάποιες που χρειάζεσαι ειδικό. Δες ποιες είναι αυτές για να αποφύγεις έτσι δυσάρεστα απρόοπτα:

- Ρεύμα

Ο ηλεκτρισμός είναι δύσκολο πράγμα και γι αυτό οι ηλεκτρολόγοι σπουδάζουν! Άλλο πράγμα είναι το άλλαγμα λάμπας και άλλο τα υπόλοιπα ηλεκτρολογικά προβλήματα του σπιτιού πρέπει να τα αντιμετωπίσεις με τον δέοντα σεβασμό, αφού ηλεκτρισμός αν δεν σκοτώσει, βάζει φωτιές!
Με δύο λόγια χρειάζεσαι τη βοήθεια ειδικού. Αν δεν το κάνεις εκθέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο για ηλεκτροπληξία αλλά και την πρόκληση φωτιάς. Θέλει μεγάλη προσοχή όταν το πρόβλημά σας έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Για τον λόγο αυτό απέφυγε τις ηλεκτρολογικές εργασίες όσο κι αν νομίζεις ότι ξέρεις.

- Πλακάκια

Μπορεί να σας φαίνεται παιχνιδάκι το να τοποθετήσεις πλακάκια αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι απλό παζλ. Οι ειδικοί βάζουν μια καλή πρώτη βάση, μετράνε τις αποστάσεις και τοποθετούν τα πλακάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απόλυτα ίσια και επίπεδα.

- Τοιχοποι

Εδώ είναι που χρειάζεται ειδικό! Η τοποθέτηση τούβλων, η διόρθωση της σκεπής, κάποια διαρροή δεν είναι προβλήματα που μπορείτε να λύσεις μόνος σου.

- Κλιματισμός

Τα κλιματιστικά θέλουν συντήρηση κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο, αναλόγως τη χρήση. Εσύ μπορείς να φτάσεις μέχρι το καθάρισμα των φίλτρων! Τα βγάζεις με προσοχή, τα πλένεις με νερό και σαπουνάδα, τα αφήνεις και στεγνώνουν και τα ξαναβάζεις. Αλλά μέχρι εκεί! Καλύτερα είναι μια φορά τον χρόνο να καλείς κάποιον ειδικό που να ξέρει πώς να το κάνει εύκολα και γρήγορα.

- Υδραυλικά

Οι διαρροές είναι ύπουλο πράγμα! Αν δεις κάποια στο μπάνιο ή κάπου άλλου τότε καλό είναι να καλέσεις έναν υδραυλικό. Η ανακαίνιση στο μπάνιο άλλωστε περιλαμβάνει όλα όσα δε θα έπρεπε να ασχολείσαι: ηλεκτρισμό, υδραυλικά, πλακάκια. Αφήστε που κάθε φορά που κάποιος λέει «γιατί να καλέσω υδραυλικό;» καταλήγει με τρία δάχτυλα νερό στο πάτωμα σε όλο το σπίτι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ