Βάλε …χόρτο στο πρόγραμμα σου!!!

Βάλε …χόρτο στο πρόγραμμα σου!!!

Η επαναφορά στην προπόνηση πολλές φορές έχει το κακό ότι σε κάνει να πιαστείς. Όσο γυμνασμένος και να είσαι και όσο χαλαρά να κάνεις την επαναφορά στις προπόνησης μπορεί να πιαστείς. Στα βάρη η λύση είναι διατάσεις, όπως και στο τρέξιμο, όμως στο τρέξιμο μόνο οι διατάσεις δεν φτάνουν.

Το τρέξιμο ξυπόλυτος στο χόρτο είναι ότι καλύτερο για την αποθεραπεία από το σφίξιμο που προκαλεί το τρέξιμο. Όσο λοιπόν ο καιρός είναι καλός δοκίμασε το μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα. Πάνε σε ένα γήπεδο ή κάπου που υπάρχει γρασίδι, βγάλε τα παπούτσια σου και κάνε χαλαρό τζόγκιγκ για λίγη ώρα, το πολύ 10 λεπτά και μετά διατάσεις πολλές.

Διάβασε λοιπόν για ποιο λόγο επιβαρύνονται τα πόδια σου και γιατί είναι χρήσιμη η αποθεραπεία ξυπόλυτος στο χόρτο:

1. Το τρέξιμο σε πεζοδρόμια και γενικά εδάφη που έχουν καλυφθεί από μπετόν, επιβαρύνουν πολύ τα πόδια σου αφού τo μπετόν είναι η χειρότερη επιφάνεια για να τρέχει κάποιος, αλλά το μπετόν είναι 10 φορές σκληρότερο από την άσφαλτο με αποτέλεσμα οι κραδασμοί να στέλνονται σε όλο το σώμα, με πρώτα τα πόδια ανεξάρτητα τι είδους παπούτσια φοράς και πόσο απορροφητικά είναι.

2. Το τρέξιμο σε χώμα είναι καλύτερο, αφού έχει κατά πολύ μικρότερη σκληρότητα. Ωστόσο το πρόβλημα μπορεί να είναι οι μεγάλες και απότομες κατωφέρειες που χρειάζονται την τεχνική τους για να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι αρθρώσεις και κυρίως τα γόνατα! Πολλές φορές οι επιφάνειες είναι ολισθηρές και πολύ επικίνδυνες ειδικά για τους αχίλλειους, ενώ η έλλειψη επιπεδότητας και τυχόν προεξοχές όπως ρίζες και πέτρες μπορούν να αποτελέσουν παγίδες τραυματισμού και ιδιαίτερα για την ποδοκνημική.

3. Το τρέξιμο σε χόρτο είναι το πιο ιδανικό, για αποτροπή των τραυματισμών υπέρχρησης, ενώ οι μικρές ανομοιομορφίες της επιφάνειας κάνουν τους μύες των ποδιών να δουλεύουν λίγο πιο εντατικά. Για να γίνει πιο κατανοητό, στο τρέξιμο οι μύες των ποδιών δρουν σαν ελατήρια που ανακατευθύνουν την ορμή του σώματός μας από κάτω προς τα πάνω. Στις μαλακότερες επιφάνειες απορροφιέται ένα μέρος του σοκ πρόσπτωσης την ίδια στιγμή που ένα μέρος της ενέργειας επιστρέφεται προς τα πάνω βοηθώντας την ώθηση του σώματος.

Αν λοιπόν δεν μπορείς να τρέχεις συνεχώς σε χόρτο τότε το καλύτερο είναι ότι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνεις τη λεγόμενη αποθεραπεία σε χόρτο. Μάλιστα η αποθεραπεία θα ήταν καλύτερο να γίνει χωρίς παπούτσια

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ