Δώσε τη …μάχη της κουζίνας!

Δώσε τη …μάχη της κουζίνας!

Η κουζίνα για τους εργένηδες αποτελεί ένα πολύ …δύσκολο τμήμα του σπιτιού, αφού το καθάρισμα είναι μπελάς. Κάποιοι επιλέγουν να μην την χρησιμοποιούν… και έτσι μένει καθαρή, αλλά αυτή είναι μια δαπανηρή και ανθυγιεινή πρακτική. Η λύση να την χρησιμοποιείς, να τρως υγιεινά σπιτικά φαγητά και όσο για το δύσκολο καθάρισμα το Activeman σου εξασφάλισε κάποια σημαντικά tips.

Τα πιο δύσκολα σημεία σε μια κουζίνα είναι ο φούρνος, τα μάτια του φούρνου και τα ντουλάπια. Ο χειρότερος όμως εφιάλτης είναι αν κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα!!!
Όλα τα άλλα σημεία, είναι σχετικά εύκολα για καθάρισμα, ακόμα και το ψυγείο που μπορεί να σου φαντάζει βουνό!
Δες λοιπόν πως καθαρίζεις τις πιο δύσκολες βρομιές της κουζίνας σου:

- Ντουλάπια

Τα ντουλάπια που είναι επενδεδυμένα με πλαστικό και έτσι μπορείς να τα καθαρίσεις με χλιαρή σαπουνάδα και σφουγγάρι. Ξεπλένεις και στεγνώνεις με δέρμα.
Αν είναι ξύλινα τότε καθαρίζουν με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.
Μην ξεχάσεις μετά να τα αφήσεις μισάνοιχτά για ώρα μέχρι να εξατμιστεί εντελώς η υγρασία για να μην πιάσουν μούχλα!

- Μάτια κουζίνας

Με μια καθαρή πετσέτα με ζεστό νερό μουλιάζεις τους λεκέδες στα μάτια της κουζίνας. Την αφήνεις περίπου για ένα τέταρτο για να μουλιάσουν τα καμένα λίπη. Μετά πασπαλίζεις τους λεκέδες με μαγειρική σόδα
Μην τρομάξεις θα αρχίζουν να αφρίζουν κάτι που δείχνει ότι η σόδα επιδρά. Ρίχνεις λίγο ακόμα σόδα και ελάχιστο νερό. Τα αφήνεις για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια με βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζεις.
Αν δεν μερικοί λεκέδες δεν καθαρίζουν τότε χρησιμοποίησε μια πλαστική σπάτουλα.
Στο τέλος βρέχεις ένα καθαρό πανί με ξύδι και καθαρίζεις τοπικά ότι έχει απομείνει

- Φούρνος

Εδώ είναι τα δύσκολα! Ο φούρνος είναι ένα από τα σημεία της κουζίνας που σε πιάνει... πονοκέφαλος όταν πρέπει να καθαριστεί!
Μπορείς λοιπόν να το καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα και μάλιστα χωρίς χημικά.
Οι λύσεις που υπάρχουν είναι πολλές, όμως η πιο ισχυρή και χωρίς χημικά είναι το καθάρισμα με σόδα και αλάτι αλλά και το ξύδι.
Άφησε τον φούρνο να κρυώσει. Βάλε σε ένα μπολ ζεστό νερό με μαγειρική σόδα, περίπου μισό - μισό. Στο μείγμα βάλε ίση ποσότητα χοντρού αλατιού και λίγο λευκό ξύδι. Φόρεσε γάντια και άρχισε το τρίψιμο με ένα σφουγγάρι. Άφησε το διάλυμα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περάστε τον φούρνο με ένα υγρό βετέξ και τα καμένα λίπη θα αφαιρεθούν.

- Κατσαρόλα με καμένα λίπη

Αν σου αρπάξει το φαγητό, μην τρελαθείς. Εκτός από το γεγονός ότι θα φας ντιλίβερι, άδειασε το φαγητό και ρίξε ζεστό νερό στην μαζί με λίγο υγρό πιάτων. Βάλτο στην φωτιά και άφησε το να βράσει για δυο λεπτά.
Μετά άφησε το για μισή ωρίτσα να «μουλιάσει» και με μια ξύλινη κουτάλα ή βουρτσάκι βγάλε τα υπολείμματα. Αν χρειαστεί και άλλο τρίψιμο, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ