Πρόσεχε τις φθινοπωρινές …σκαφάτες μπύρες!

Πρόσεχε τις φθινοπωρινές …σκαφάτες μπύρες!

Έχεις ένα μικρό ή μεσαίο σκαφάκι ή έχει ένας φίλος σου και ένα ζεστό σαββατοκύριακο λέτε να πάτε βόλτα ή για ψάρεμα …όπως λένε αλλιώς τη βόλτα! Η χαλάρωση των πρώτων ημερών του φθινοπώρου γίνεται αιτία κάποιες φορές να αγνοείς τα μέτρα ασφαλείας, που τηρείς το καλοκαίρι και έτσι μπορεί να γίνει το κακό.

Ο λόγος είναι απλός! Το καλοκαίρι επικρατεί συνήθως «συμφόρηση» στις παραλίες από διάφορα σκάφη, ενώ εμφανίζεται και το Λιμενικό, επομένως όλοι έχουν το νου τους. Το φθινόπωρο όμως, τα πράγματα χαλαρώνουν. Λιγότερα σκάφη παραθαλάσσια και χαλάρωμα.

Το χαλάρωμα όμως φέρνει μπύρες που σε συνδυασμό με τον ήλιο σε κάνουν να ζαβλακώνεις που λέμε στην καθομηλουμένη. Σκέψου ακόμα ότι ο ήλιος του φθινοπώρου δεν καίει τόσο πολύ, επομένως η χρήση τέντας είναι συνήθως περιττή.

Ο συνδυασμός αλκοόλ και ήλιου δεν είναι και το καλύτερο. Είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία λάθη.

Αν είσαι ο ιδιοκτήτης του σκάφους, τότε οι αντιδράσεις σου στο τιμόνεμα ή σε ενδεχόμενη κακοκαιρία ή άλλο αναπάντεχο συμβάν δεν θα είναι αυτές που πρέπει με αποτέλεσμα κάποιο οδυνηρό ατύχημα.

Αν είσαι επιβάτης, τότε μπορεί να χτυπήσεις ή ακόμα να πέσεις στη θάλασσα σε μια ενδεχόμενη μανούβρα του σκάφους. Τα χτυπήματα σε ταχύπλοο πολλές φορές είναι πολύ οδυνηρά.

Για να τα αποφύγεις όλα αυτά μείνε νηφάλιος και επειδή θάλασσα χωρίς μπύρα δεν γίνεται, για πολλούς, ας μην το παρακάνεις, όσο είσαι στο νερό!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.