7+1 τρόποι για να μην πελαγώνεις στη κουζίνα!

7+1 τρόποι για να μην πελαγώνεις στη κουζίνα!

Βαρέθηκες να τρως έξω και αποφάσισες να μάθεις να μαγειρεύεις… Η πρώτη σου απόπειρα στέφθηκε με απόλυτο …πελάγωμα και μια βομβαρδισμένη κουζίνα! Χαλάρωσε, δεν γίνεται έτσι το μαγείρεμα. Μπορεί να αποφύγεις όλη αυτή την αναστάτωση και να βγάλεις ένα τέλειο αποτέλεσμα, αν και πρωτάρης και να έχεις και καθαρή τη κουζίνα σου. Πως γίνεται; Διάβασε:

Αρχικά, πολύ πριν μπεις στην κουζίνα, αποφάσισε τι θέλεις να μαγειρέψεις. Ρίξε μια ματιά στο μενού Συνταγές του Activeman (Πάτα εδώ) ή σε κάποιο άλλο site με συνταγές. Αφού επιλέξεις το μενού και αγοράσεις τα υλικά τότε μπορείς να εφορμήσεις στην κουζίνα… Ήρεμα και με τάξη!

1. Φόρεσε τα λιγότερα ρούχα ή απλά μια ποδιά

Όταν μαγειρεύει κάποιος και δεν έχει πάρει τα μέτρα του, μπορεί να χαλάσει το φαγητό, από μια πιτσιλιά. Σκέψου να φοράς ένα άσπρο μπλουζάκι και να στάξει πάνω του ντομάτα! Μόνο ο εκνευρισμός της στιγμής μπορεί να σου χαλάσει το φαγητό. Επομένως είτε θα αγοράσεις μια ποδιά μαγειρικής ή θα φροντίσεις να μαγειρέψεις με τα λιγότερα ρούχα!

2. Χώρισε όλα τα υλικά

Επειδή δεν είσαι ο μέγας σεφ, αντέγραψε αυτό που κάνουν στις εκπομπές μαγειρικής της τηλεόρασης. Με οδηγό την συνταγή, χώρισε σε μικρά πιατάκια, ή σε ένα μεγάλο ή δύο μικρά ξύλα κουζίνας, τα υλικά σου σύμφωνα με τις ποσότητες.

3. Ετοίμασε προβλέπει η συνταγή

Πριν αρχίσεις να βάζεις το λάδι να ψήνεται, ετοίμασε όλα τα υλικά όπως τα γράφει η συνταγή. Για παράδειγμα αν αναφέρει ψιλοκομμένα μανιτάρια, κόψτα και άσε τα να περιμένουν. Αν αναφέρει ντομάτα σε κύβους, κάνε το ίδιο. Τα πάντα να είναι πλήρως έτοιμα και χωρισμένα.

4. Προσοχή στις θερμοκρασίες

Τα πιο δύσκολα φαγητά είναι εκείνα που χρειάζονται τηγάνι ή κατσαρόλα. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες για τις θερμοκρασίες και τήρησε τις. Αν το φαγητό σου είναι φουρνιστό δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ετοιμάζεις το ταψί και το βάζεις στον φούρνο. Ωστόσο πρέπει να προσέξεις, όλες οι συνταγές προβλέπουν προθερμασμένο φούρνο. Ποτέ το φαγητό σε κρύο φούρνο, θα σου χαλάσει.

5. Για να αποφύγεις το πιτσίλισμα του τηγανιού

Το τηγάνι πιτσιλάει και αυτό είναι γνωστό. Βασικά πιτσιλάει το λάδι αλλά όπως και να έχει μπορεί να σε κάψει και να λερώσει τα πάντα γύρω. Γι αυτό πάρε μια κουτάλα. Βάλε μέσα μια μικρή ποσότητα αυτού που θέλεις να τηγανίσεις και άφησε το ευγενικά στην άκρη του τηγανιού. Έπειτα πάρε τη δεύτερη ποσότητα και απόθεσε την πάνω από την πρώτη. Κάνε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα και μετά άνοιξε το φαγητό στο υπόλοιπο τηγάνι. Έτσι θα έχεις το λιγότερο δυνατόν πιτσίλισμα.

6. Καθάρισε στα ενδιάμεσα

Στην διάρκεια που το φαγητό ετοιμάζεται και μέχρι να πας στο επόμενο στάδιο μην κάθεσαι και το περιμένεις. Πλύνε ότι σκεύη έχεις αδειάσει μέχρι εκείνη την ώρα, σκούπισε τα με μια καθαρή πετσέτα και βάλε τα στη θέση τους. Έτσι θα έχεις λιγότερη λάντσα όταν τελειώσεις το φαγητό!

7. Κάνε τη σαλάτα στο τέλος

Μην πιαστείς με την σαλάτα την ώρα του μαγειρέματος. Είναι βέβαιο ότι θα σου αποσπάσει την προσοχή. Μόλις το φαγητό τελειώσει, φτιάξε και την σαλάτα. Δύο λεπτά δουλειά είναι.

Και ένα tip
Επειδή όλα τα φαγητά είναι καλό να τρώγονται ζεστά, μην τα βγάλεις είτε από τον φούρνο, είτε από το μάτι, όταν ετοιμαστούν. Απλά κλείσε το μάτι ή τον φούρνο και άσε το φαγητό να «σβήσει»! Μέχρι να κάνεις μπάνιο και να στρώσεις τραπέζι το φαγητό σου θα διατηρηθεί ζεστό και στην κατάλληλη θερμοκρασία για σερβίρισμα!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.