Πως θα γλιτώσεις από τους πλούσιους μπουφέδες

Πως θα γλιτώσεις από τους πλούσιους μπουφέδες

Τα σαββατοκύριακα συνήθως οι μπουφέδες έχουν τη τιμητική τους! Σε κλάμπ, σε ξενοδοχεία, σε γάμους, βαφτίσια, ακόμα και σε σπίτια. Πλούσιοι, πολύχρωμοι, δελεαστικοί για να ορμήσεις και να τα φας όλα. Συγκρατήσου και δες πως θα το κάνεις.

Τα φαγητά των μπουφέδων δεν είναι και τόσο αθώα διατροφικά. Ακόμα και του καλύτερους πεντάστερου ξενοδοχείου να είναι, κρύβουν πολλές παγίδες για τη διατροφή σου. Φυσικά δεν είναι κακό να φας ή να δοκιμάσεις, αφού συνήθως τα σαββατοκύριακα οι περισσότεροι έχουμε την μέρα εκτόνωσης από τη διατροφή. Όμως η παγίδα είναι μεγάλη να φας τόσο πολύ που σε συνδυασμό με τα ποτά να εξελιχθεί σε μια διατροφική βόμβα. Δες τι μπορεί να κάνεις:

1. Σκέψου ότι τα φαγητά στους μπουφέδες έχουν ετοιμαστεί με πολλά λιπαρά και ο λόγος είναι η νοστιμιά.

2. Σκέψου ακόμα ότι έχουν ετοιμαστεί πολλές μέρες πριν και έχουνε μπει στη συντήρηση για να είναι έτοιμα τα σαββατοκύριακα, αφού η εκδήλωση που πήγες δεν είναι η μοναδική!

3. Σκέψου ότι τα φαγητά μεταφέρονται και μένουν εκτεθειμένα για ώρες πάνω στους πάγκους. Όσο και να προσέξει το προσωπικό δεν θα μπορέσει να διώξει τις …σκόνες!

4. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σίγουρα δεν τα γνωρίζεις. Μπορεί η εταιρία να έχει χρησιμοποιήσει τα καλύτερα, μπορεί και τα χειρότερα.

5. Θυμήσου πόσοι φίλοι σου είχαν πει ότι μετά από μια εκδήλωση που είχε μπουφέ, είχαν στομαχικές διαταραχές.

6. Προτίμησε πάντως να φας από τα φαγητά που είναι ζεστά και κλεισμένα μέσα στα ειδικά σκεύη. Αν δεις τα σκεύη μόνιμα ανοιχτά, ισχύει ότι και για τα άλλα εδέσματα που είναι εκτεθειμένα στις σκόνες ή όπου αλλού.

7. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς, βάλε σε ένα πιάτο λίγα εδέσματα, θα σου κόψουν την όρεξη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας