Η καθαρή κουζίνα σε κρατάει αδύνατο!

Η καθαρή κουζίνα σε κρατάει αδύνατο!

Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο μια καθαρή κουζίνα σε βοηθάει στη διατροφή σου και κατά συνέπεια σε κρατάει αδύνατο. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ακατάστατο και χαοτικό περιβάλλον προκαλεί στρες και κυρίως αυτό της κουζίνας το οποίο σε ωθεί να τρως περισσότερα παχυντικά σνακ.

Οι επιστήμονες έφτασαν σε αυτή την ανακάλυψη μετά από έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κορνελ της Νέας Υόρκης. Έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι οι βρώμικες κουζίνες ωθούν στο να τρως διπλάσια γλυκά απ’ ότι αν την είχες καθαρή και τακτοποιημένη. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι μέσα σε δέκα λεπτά στο χάος ήταν αρκετά για να καταναλωθούν 65 θερμίδες περισσότερες.

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο «Environment and Behaviour» και αναφέρει ότι στο πλαίσιό της, οι ερευνητές χώρισαν 101 άτομα σε δύο ομάδες. Οι μισοί πήγαν σε μία κουζίνα γεμάτη με σκόρπια χαρτιά και βρώμικα πιάτα, και οι άλλοι σε μία καθαρή. Στο τραπέζι κάθε κουζίνας υπήρχε ένα πιάτο με μπισκότα δίπλα σε μπολ με κράκερ και καρότα και όλα τα άτομα μπορούσαν να φάνε ότι θέλουν.

Στη διάρκεια 10λεπτης αναμονής, κτύπησε σε κάθε κουζίνα αρκετές φορές ένα τηλέφωνο, για να αυξηθεί η χαοτική φύση του πειράματος. Στο τέλος του δεκαλέπτου, όσοι είχαν παραμείνει στην βρώμικη κουζίνα είχαν καταναλώσει τα διπλάσια μπισκότα απ΄ ότι οι άλλοι στην καθαρή!

«Το χαοτικό περιβάλλον ως φαίνεται μας κάνει ασυνείδητα να αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να έχουμε εμείς αυτοέλεγχο, όταν το περιβάλλον γύρω μας είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λένυ Βαρτανιάν, ο οποίος είναι πλέον αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία και πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ως φαίνεται η μάχη με τα κιλά πρέπει να γίνεται με οργανωμένο τρόπο και σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, για να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές ελπίδες επιτυχίας.

Πηγή: Eab.sagepub.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».