Μάθε γιατί δεν πρέπει να φοράς συνέχεια τη ζώνη!

Μάθε γιατί δεν πρέπει να φοράς συνέχεια τη ζώνη!

Χρησιμοποιείς πολύ τη ζώνη στο γυμναστήριο; Στην κάθε άσκηση πλάτης την δένεις σφιχτά και κάνεις την άσκηση; Αν το κάνεις αυτό, τότε κάνεις μεγάλο λάθος και μάθε το γιατί:
Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς τη ζώνη σε κάθε άσκηση πλάτης, το μόνο που κάνεις είναι να αφήνεις αγύμναστους τους μύες της μέσης, όπως αναφέρει στο Activeman ο Αναστάσιος Δημητριάδης, personal trainer και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Forum και εξηγεί:

«Με τις ασκήσεις πλάτης σκοπό έχουμε να δυναμώσουμε και τους μύες των κοιλιακών και των ραχιαίων. Όταν λοιπόν φοράμε τη ζώνη συνεχώς δεν βοηθάμε ώστε να γυμναστούν σωστά αυτές οι μυϊκές ομάδες»

Πολλοί όμως φοβούνται ότι θα τραυματιστούν και γι αυτό τον λόγο φορούν τη ζώνη σε κάθε άσκηση πλάτης. «Αυτό είναι λάθος» εξηγεί ο κ. Δημητριάδης «Βέβαια ο κίνδυνος τραυματισμού καραδοκεί και για να τον αποφύγουμε θα πρέπει να διδαχτούμε πώς να κάνουμε σωστά τις ασκήσεις πλάτης και πόσα βάρη να βάζουμε. Σταδιακή αύξηση του βάρους σε συνδυασμό με τη σωστή εκτέλεση της κάθε άσκησης δυναμώνει τη μέση μας, τους ραχιαίους και τους κοιλιακούς μύες»

Πότε όμως χρησιμοποιείται η ζώνη; «Μόνο όταν το πρόγραμμα μας απαιτεί να σηκώσουμε υπερμέγιστα κιλά για να κάνουμε μια ή δύο επαναλήψεις, είναι η μία περίπτωση και η άλλη όταν αισθανόμαστε αδύναμοι ή μας ενοχλεί η μέση μας. Βέβαια στη δεύτερη περίπτωση καλό θα είναι να αποφύγουμε τις συγκεκριμένες ασκήσεις» εξηγεί ο κ. Δημητριάδης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.