Γυμναστήριο, διατροφή, αλλά …6puscks δεν διαγράφεται!

Γυμναστήριο, διατροφή, αλλά …6puscks δεν διαγράφεται!

Πάμε γυμναστήριο, κάνουμε διατροφή, αλλά κιλά δεν χάνουμε! Η εύκολη δικαιολογία για τον εαυτό μας είναι, ότι έτσι είναι η κατασκευή μας… Δεν είναι όμως έτσι. Κάποιο λάθος κάνουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά και όπως είναι φυσικό μας μένει η απορία βλέποντας συνασκούμενους μας να έχουν 6puck! Αλλά όπως λένε οι επιστήμονες η ευθύνη είναι όλη δική μας και όχι της …κληρονομικότητας!

Η δύναμη της συνήθειας είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες ο βασικότερος λόγος κάποιοι δεν πετυχαίνουν να χάσουν κιλά που επιθυμούν. Και αυτή  η δύναμη έχει να κάνει με μικρά πράγματα, με συνήθειες, αλλά και με την δύναμη της θέλησης μας.

Το πρώτο και βασικό λάθος που κάνουν πολλοί είναι να μην …τρώνε! Ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων και όπως είναι φυσικό νιώθεις το αίσθημα της πείνας. Εκεί λοιπόν είναι που χάνεις τον έλεγχο. Μπροστά στη πείνα,  κάτι τσιμπάς και τα κάνεις θάλασσα. Η λύση είναι απλή. Αν ακολουθείται μια διατροφή χαμηλών θερμίδων μπορείτε να την μοιράσετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην φτάνεται να νιώθετε το αίσθημα της πείνας.

Από την άλλη κάποιοι νομίζουν ότι καταναλώνοντας τροφές με χαμηλά λιπαρά, πετυχαίνουν τον στόχο. Ωστόσο έρευνα αμερικανών επιστημόνων από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας από το Χάρβαρντ δείχνει ότι τα λίπη που καταναλώνουμε δεν συνδέονται άμεσα με το επιπρόσθετο βάρος, αλλά έχει σημασία το είδος των λιπαρών που επιλέγουμε και οι συνολικές θερμίδες που παίρνουμε ημερησίως!

Άλλο λάθος είναι ότι στα πλαίσια της διατροφή, κόβουμε τη κατανάλωση κάποιων τροφών. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους βγάζοντας από το διατροφικό πρόγραμμα συγκεκριμένες ομάδες τροφών, ενέχουν κινδύνους εμφάνισης διατροφικών διαταραχών όπως η ανορεξία και η βουλιμία.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα