Δούλεψε σωστά με τον διάδρομο

Δούλεψε σωστά με τον διάδρομο

Η αεροβική προπόνηση αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για κάψιμο λίπους, ένα από τα …εργαλεία είναι ο διάδρομος. Το θέμα είναι πως χρησιμοποιούμε αυτό το μηχάνημα ώστε να μας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν προγραμματίσετε τον διάδρομο με στοιχεία, όπως ηλικία και βάρος, τότε οι θερμίδες που βγάζει στην οθόνη, δεν ανταποκρίνονται σε εσάς! Είναι απλά μια ενδεικτική μέτρηση. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία! Η ουσία είναι η άσκηση και να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή το κάψιμο λίπους. Επομένως αφήστε τις ενδείξεις και προγραμματίστε τον διάδρομο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Δείτε το χρονόμετρο και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε.

Για καλύτερα αποτελέσματα  βάλτε κλίση. Στον διάδρομο τρέχοντας χαλαρά για μισή ώρα θα χάσεις γύρω στις 270 – 300 θερμίδες. Αν όμως βάλεις κλίση στο διάδρομό σου γύρω στο 5% τότε θα χάσεις 360 – 400 θερμίδες. Αν αυξήσεις την κλίση κατά 10% θα χάσεις 420 – 450 θερμίδες.

Αν τρέχεις το ένα χιλιόμετρο σε 10 λεπτά τότε σε 30 λεπτά θα έχεις χάσει γύρω στις 270 θερμίδες. Αν όμως προσπαθήσεις να τρέχεις το ένα χιλιόμετρο σε 9 λεπτά θα κάψεις επιπλέον 30 θερμίδες. Αν, μάλιστα, το ένα λεπτό από τα εννιά το κάνεις σπρίντ θα κάψεις άλλες 11 θερμίδες επιπλέον. Μπορεί να σου φαίνονται λίγες οι επιπλέον θερμίδες αν της δεις μεμονωμένα αλλά αν τις προσθέσεις στο τέλος της εβδομάδας θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου.

Προσπάθησε να προσθέσεις στην επόμενη προπόνησή σου ακόμα 5 λεπτά άσκησης. Έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχεις χάσει πολύ περισσότερες θερμίδες.

Αλλά μη το παρακάνεις. Περισσότερα από 30 λεπτά την  ημέρα αρκούν για κάψιμο. Η συνήθης πρακτική είναι τα 45. Αν θέλεις μπορείς ν α φτάσεις τα 55, αλλά μη ξεπεράσεις τα 60!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προπόνηση με διάλειμμα για καλύτερες καύσεις

10+1 συμβουλές για υγιή απώλεια λίπους

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αεροβική πριν τα βάρη ή μετά; Μάθε ποια είναι η πραγματικότητα!
Η νέα μόδα στα γυμναστήρια είναι η αεροβική να γίνεται μετά τα βάρη. Η «μόδα» δεν είναι τυχαία καθώς βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες που λένε ότι «καις» περισσότερο λίπος με την αεροβική