Σωστό τσιμπολόγημα και αποκάλυψη των κοιλιακών!

Σωστό τσιμπολόγημα και αποκάλυψη των  κοιλιακών!

Πως χαλάει μια ισορροπημένη διατροφή; Από το κακό τσιμπολόγημα! Οι πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κάνουν να αφήσουμε τη διατροφή μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αδυναμία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ με το που επιστρέφουμε στο σπίτι, καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους, ώστε να αποκαλυφθούν οι κοιλιακοί που «κρύφτηκαν» από την χαλάρωση του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, όλη την ημέρα, η ανάγκη για φαγητό μας ωθεί στο να τσιμπολογάμε με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιούμε ότι οι διάφορες ‘‘λιχουδιές’’ μπορούν να μας φορτώσουν με πολλές θερμίδες, χωρίς να μας προσφέρουν τις περισσότερες φορές απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

Η σωστή καθημερινή διατροφή,  σύμφωνα με τους διατροφολόγους, περιλαμβάνει πολλά γεύματα, πολλά μικρά γεύματα. Αν δεν  έχουμε τη δυνατότητα γευμάτων,  μια λύση είναι το τσιμπολόγημα που εδώ και πολλά χρόνια ήταν παρεξηγημένο αφού νόμιζαν ότι μας οδηγεί σε αυξημένη θερμιδική πρόσληψη.

Αντίθετα τα ενδιάμεσα γεύματα, τα σνακ δηλαδή, μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, όταν αυτά γίνονται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και με την προϋπόθεση ότι τα καταναλώνουμε μόνο όταν πεινάμε!

Το σωστό τσιμπολόγημα μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά! Για να είναι πλήρη, τα σνακ πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που κάνει τα σνακ χορταστικά.

Είναι εύκολο και οικονομικό να κουβαλάμε μαζί στη δουλειά τα σνακ μας. Για παράδειγμα ένα μέτριο φρέσκο φρούτο ή μούσλι με βρώμη και αποξηραμένα φρούτα, χωρίς ζάχαρη και ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, είναι μια πρόταση.

Ακόμα τρείς ρυζογκοφρέτες με σουσάμι, ενώ αν θέλετε μία πιο ιδιαίτερη γεύση δοκιμάστε ρυζογκοφρετάκια με επικάλυψη σοκολάτας ή με επικάλυψη γιαούρτι και με γεύση πορτοκάλι

Στικς καρότου ή σέλινου ή μικρά κομματάκια κίτρινου τυριού μειωμένων λιπαρών με ρυζογκοφρέτα με γεύση barbeque

Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με νιφάδες βρώμης και αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες ή cranberries).

Ή 30 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και ¼ φλιτζανιού ανάλατους ξηρούς καρπούς.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: