Μάθε να προστατεύεσαι γιατί όλες οι πισίνες δεν είναι …αθώες!

Μάθε να προστατεύεσαι γιατί όλες οι πισίνες δεν είναι …αθώες!

Το καλοκαίρι τις καθημερινές, αλλά και τα σαββατοκύριακα, πολύς κόσμος προτιμά να κολυμπά σε πισίνες και όχι στην θάλασσα. Όμως η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρεις που βουτάς! Πως μπορείς να προστατευτείς;

Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες,πισίνες υδροθεραπείας,τζακούζι και Spa πρέπει να πληροί όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις για υγιεινή και ασφαλή κολύμβηση.

Το χλώριο που περιέχει το νερό της πισίνας αφυδατώνει και ερεθίζει το δέρμα, προκαλώντας πολλές φορές ξηροδερμία, αφυδάτωση, δερματίτιτδες, έκζεμα και εξανθήματα. Επίσης ερεθίζει τα μάτια (προκαλώντας κοκκίνισμα, επιπεφυκίτιδες και τσούξιμο), τους πνεύμονες, τα αυτιά (ωτίτιδα) και την μύτη. Μάλιστα εάν έχει περισσότερο χλώριο απ΄ό,τι πρέπει τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα.

Εάν έχει λιγότερο χλώριο το νερό της πισίνας μυρίζει έντονα χλώριο γιατί δημιουργούνται χλωραμίνες που έχουν έντονη οσμή και ερεθιστική δράση.

Εάν θέλεις να κολυμπήσεις πάρε κάποιες προφυλάξεις για την προστασία σου:

1) Να κάνε ντούζ πρίν και μετά το μπάνιο με σαπούνι και χλιαρό νερό.

2) Αμέσως μετά το μπάνιο να ξεπλενε το σώμα σου με καθαρό νερό της βρύσης.

3) Να μήν κάνεις βουτιές μέσα στην πισίνα ώστε να μήν έρχονται σε επαφή με το νερό τα μάτια(ειδικά εάν φοράς φακούς επαφής),τα αυτιά και το δέρμα του προσώπου.

4)Φόρεσε σκουφάκι κολύμβησης για να μήν πέφτουν τρίχες στην πισίνα.

5) Δεν πρέπει να φτύνεις μέσα στο νερό ή να φυσάς την μύτη σου .

6) Η υγιεινή των ποδιών προυποθέτει να μην περπατά κανείς ξυπόλυτος γύρω από την πισίνα γιατί παραμονεύουν οι μύκητες, διάφοροι ιοί και οι μυρμηγκίες. Πρέπει να φοράς δικές σου σαγιονάρες και άν τα πέλματα έχουν ρωγμές και ξηροδερμία να υποβάλλονται σε θεραπεία ώστε να μήν είναι ευάλωτα στις μολύνσεις αφού βραχούν και μουλιάσουν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...