Πως διατηρούμε τα φαγητά στο ψυγείο;

Πως διατηρούμε τα φαγητά στο ψυγείο;

Ζεστό φαγητό στο ψυγείο; Είναι ένα λάθος που κάνουν  πολλοί και δεν έχει να κάνει μόνο με το ψυγείο, αφού η τακτική αυτή εγκυμονεί κινδύνους αλλοίωσης του φαγητού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν  το φαγητό τοποθετείται ζεστό ή χλιαρό το αυξάνει την πιθανότητα σύντομης αλλοίωσής του, καθώς οι υδρατμοί που περιέχει θα αυξήσουν την υγρασία του και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να χαλάσει πολύ γρήγορα, ακόμα και στο ψυγείο.

Έτσι όταν μαγειρευτεί ένα φαγητό, τρώμε όσο θέλουμε και το υπόλοιπο δεν μπαίνει αμέσως στο ψυγείο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στη ψύξη μετά από ώρες όταν έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα προς το κρύο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.

Κάτι που επίσης πρέπει να πούμε είναι το ότι ποτέ ένα φαγητό που το έχουμε βγάλει από το ψυγείο και το έχουμε ξαναζεστάνει, δεν το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάψτε τα λίπη… με “Tabata”

Οι τροφές που διαλύουν τη σεξουαλικότητα!

Πως περνάμε καλά με τα ελάχιστα

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.