Απέφυγε τα 4 πράματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα!

Απέφυγε τα 4 πράματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα!

Κάποιες φορές είτε από απροσεξία, είτε από αμέλεια, είτε ακόμα από βεβαρημένο πρόγραμμα αγνοούμε πράματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα ανάμεσα στον υπόλοιπό κόσμο.

Δες ποια είναι αυτά ώστε να τα αποφύγεις:

1. Μυρίζει η αναπνοή σου

Μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες: από ένα δόντι που έχει χαλάσει χωρίς να σας πονάει (οπότε πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας) μέχρι κακή στοματική και οδοντική υγιεινή που είναι και η πιο συνηθισμένη αιτία, καθώς στο 90% των περιπτώσεων η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε βακτήρια που συσσωρεύονται στο στόμα. Η λύση είναι τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και χρήση οδοντικού νήματος αλλά και βούρτσισμα της επιφάνειας της γλώσσας με το ειδικό βουρτσάκι.

2. Φαγούρα στα γεννητικά όργανα

Ιδιαίτερα συνηθισμένη κατάσταση στους αθλητές και όσους εξασκούνται εντατικά, αφού η φαγούρα και η αίσθηση καψίματος στην περιοχή του καβάλου συχνά οφείλεται στην παρουσία μυκήτων που αναπτύσσονται λόγω της υπερθερμίας στην ευαίσθητη περιοχή και την παρουσία "υγρασίας". Το ίδιο συμβαίνει και στην παραλία αν αθλείστε με βρεγμένο μαγιό κάτω από τον καυτό ήλιο. Αν αυτή είναι η αιτία τότε απλά πρέπει να κάνετε ντους μετά την άθληση και επιλέξτε να φοράτε καθαρά βαμβακερά και άνετα (όχι στενά) εσώρουχα. Υπάρχει όμως περίπτωση η φαγούρα να είναι σύμπτωμα σεξουαλικής μεταδιδόμενης νόσου και λοιμώξεων από ιούς και βακτήρια ή ακόμα και αλλεργίας οπότε επιβάλλεται μία επίσκεψη σε ανδρολόγο ή δερματολόγο.

3. Ραγάδες

Εμφανίζονται συχνά και στους άνδρες και ειδικά στην περιοχή της μέσης, στα μπράτσα κ.λπ και οφείλονται κυρίως σε ξαφνική απώλεια βάρους. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και πολλοί είναι αυτοί που ξαφνικά θυμούνται να πάνε στο γυμναστήριο και να κάνουν δίαιτα, είναι πολύ πιθανή η εμφάνισή τους. Καλό είναι να χρησιμοποιείται μία ενυδατική κρέμα σώματος με βιταμίνη Ε που βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης των ραγάδων.

4. Υπερβολικός ιδρώτας

Είναι μία κατάσταση που προκαλεί ιδιαίτερη αμηχανία σε πολλούς. Μάλιστα συχνά οφείλεται και στην αμηχανία αφού παράγοντες όπως το στρες, το άγχος η παρουσία σε μία αμήχανη κατάσταση μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση. Καλο είναι να αποφύγετε τις στρεσογόνες καταστάσεις και επίσης να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε ζέστη αλλά και την κατανάλωση πικάντικων φαγητών. Υπάρχει όμως περίπτωση η υπειδρωσία να έχει παθολογικά αίτια οπότε αν το φαινόμενο δεν συνδέεται με τους παραπάνω παράγοντες και είναι επίμονο και έντονο πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσει μία σειρά από παθογένειες και τότε μπορείτε να συζητήσετε μαζί του την ειδική επέμβαση με λέιζερ που λέγεται LSA, αλλά και άλλες κλινικές θεραπείες με την χρήση ιόντων, ακόμα και ενέσεις βουτιλινικής τοξίνης (Botox-A).

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...