8+1 tips για να μην γίνεις «γκολ» στο clubbing

8+1 tips για να μην γίνεις «γκολ» στο clubbing

Σαββατόβραδο, παρέα και έξοδος! Από τη μια η πίεση της βδομάδα, από την άλλη η καλή παρέα και μπορεί να πιείς ένα ή περισσότερα ποτηράκια παραπάνω ή να πέσεις θύμα «μπόμπας» με αποτέλεσμα να χαλάσει η βραδιά σου και σίγουρα η επόμενη μέρα που θα έχεις ένα κεφάλι …καζάνι!

Πως όμως μπορείς να αποφύγεις να ξεφύγεις ή να μάθεις να ξεχωρίζεις το καλό ποτό από την μπόμπα;

1. Το ποτό θέλει φαγητό

Το ποτό δεν το πίνουμε με άδειο στομάχι. Φρόντισε να έχεις φάει πριν την έξοδό σου, φαγητό πλούσιο σε πρωτείνες, όπως τυριά και κρέας, τα οποία μειώνουν τη δυνατότητα απορρόφησης του αλκοόλ στον οργανισμό.

2. θέλει το χρόνο του

Απόλαυσε το ποτό σου αργά. Υπολόγισε ότι για να αποβάλεις το αλκοόλ από τον οργανισμό, χρειάζεσαι τόσες ώρες, όσα και τα ποτά που ήπιες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το βότανο που σε προστατεύει από το αλκοόλ!

3. Μάθε τα όρια σου

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και διαφορετικές αντοχές. Ανάλογα με το βάρος, την ηλικία, το φύλο και την κατάσταση υγείας σου, μπορείς να έχεις εσύ τον έλεγχο.

4. Μην παρασύρεσαι

Καλύτερα ένα «όχι» σ ένα ποτό που σου προσφέρεται όταν δεν μπορείς, παρά να πεις «ναι» στον κίνδυνο.

5. Πίνε νερό

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό παράλληλα με το ποτό σου. Έτσι περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ και παραμένεις ενυδατωμένος

6. Το ποτό σου και τα μάτια σου

Φρόντισε να μην αφήνεις ποτέ το ποτό σου εκτεθειμένο. Δεν θα θελες να μπερδευτεί με κάποιου άλλου.

7. Καλύτερα γερό κεφάλι, παρά γερό ποτήρι

Δεν είναι ανάγκη να γίνεις ο πότης της βραδιάς. Έχεις σίγουρα άλλα χαρίσματα που μπορούν να κάνουν εντύπωση, χωρίς να χρειαστεί να υπερκαταναλώσεις αλκοόλ.

8. Όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες

Το αλκοόλ δεν απορροφάται από το αίμα με τον ίδιο ρυθμό. Διαφέρει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την διάθεση και το επίπεδο κούρασης.

Μάθε να ξεχωρίζεις τα ποτά

Λένε ότι με την πολύ μπύρα κάνεις το χειρότερο μεθύσι, όμως αυτό μάλλον αποτελεί μύθο, αφού υπάρχουν άλλα ποτά που σε κάνουν… πύραυλο, αν δεν καταφέρεις να τα ελέγξεις.

Μάλιστα αυτά τα ποτά κάνουν και το χειρότερο χανγκοβερ!

Σύμφωνα με νέα έρευνα το ουίσκι προκαλεί χειρότερο χανγκόβερ από τη βότκα, ενώ γενικά, τα πιο σκουρόχρωμα οινοπνευματώδη θα σε ταλαιπωρήσουν το ίδιο βράδυ αλλά και την επομένη περισσότερο από ότι τα πιο ανοιχτόχρωμα.

Αυτό διαπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν- και μπορεί να οφείλεται σε χημικά μόρια που αποκαλούνται συγγενή (ακετόνη, ακεταλδεΰδη, μεθανόλη, τανίνες κ.ά.) και είναι πολύ περισσότερα στο ουίσκι από ότι στη βότκα και στα σκουρόχρωμα ποτά από ότι στα ανοιχτόχρωμα.

Το μπέρμπον, αμερικανικό ουίσκι από καλαμπόκι, βρέθηκε ότι έχει 37 φορές περισσότερα από όσα η βότκα. Αυτά τα βλαβερά χημικά παραπροϊόντα είναι μέρος της αιτίας για την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται άρρωστοι έπειτα από μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών.

Η καθηγήτρια Νταμάρις Ρόζεναου επισημαίνει ότι: «ενώ το αλκοόλ είναι από μόνο του αρκετό για να κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται την επομένη άρρωστοι, αυτές οι τοξικές χημικές ουσίες μπορούν να επιτείνουν τις αρνητικές συνέπειες καθώς το σώμα μας αντιδρά σε αυτές. Ωστόσο οι άνθρωποι που ήπιαν μπέρμπον αισθάνονταν χειρότερα, δεν παρουσίασαν χειρότερη απόδοση στη δουλειά τους σε σχέση με αυτούς που ήπιαν βότκα- η απόδοση όλων ήταν εξίσου κακή».

Στην έρευνα συμμετείχαν 95 άνδρες και γυναίκες που ήταν υγιείς πότες. Ήπιαν μπέρμπον ή βότκα μέχρι να φτάσουν στο ίδιο σημείο μέθης και το επόμενο πρωί ελέγχθηκαν για τον χρόνο αντίδρασής τους και πώς αισθάνονται. Το ίδιο συνέβη και την επομένη, αφού άλλαξαν ποτά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...