Κάνε το σπίτι σου …φούρνο, οικονομικά!

Κάνε το σπίτι σου …φούρνο, οικονομικά!

Μπορείς μέσα στη παγωνιά να ζεστάνεις τόσο πολύ το σπίτι σου που να κυκλοφορείς άνετα λες ημίγυμνος; Μπορείς να το πετύχεις και χωρίς πολλά έξοδα αρκεί να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες που θα το ζεστάνουν και θα περιορίσουν τη θέρμανση.

Δες τι μπορείς να κάνεις

1. Κάνε την κουζίνα… φούρνο

Μετά το μαγείρεμα του φαγητού, άφησε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και όσο παρατραβηγμένο και αν σου φαίνεται αυτό, η κουζίνα θα έχει ζέστη τουλάχιστον για μισή ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 tip για να μην παγώσεις στην …παγωνιά!

2. Αποροφητήρας με μέτρο

Χρησιμοποίησε με μέτρο τον απορροφητήρα διότι δεν απομακρύνει μόνο τις μυρωδιές ή τους υδρατμούς, αλλά και τη θερμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι καλύτερες τροφές να καταπολεμήσεις τη παγωνιά

3. Κλείσε τις …τρύπες

Μονώνοντας σωστά το σπίτι μπορείς να έχεις περισσότερη ζέστη με λιγότερο κόστος. Με δυο λόγια χρησιμοποίησε μονωτικά και κλείσε όλες τις χαραμάδες που μπορεί να βάζουν κρύο αέρα με πρώτη την εξώπορτα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 tip ξυρίσματος ειδικά για να αντιμετωπίσεις το κρύο!

4. Περιορίσου σε έναν χώρο

Διαμόρφωσε ένα ζεστό χώρο εκεί όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ ή το air condition για να ζεστάνεις μόνο το συγκεκριμένο χώρο και να μη δαπανάς ενέργεια ζεσταίνοντας όλο το σπίτι.

5. Άνοιξε τις κουρτίνες στην ηλιοφάνεια

Μην έχεις κλειστές τις κουρτίνες την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Οι ακτίνες του ήλιου δε θα φωτίσουν μόνο το εσωτερικό του σπιτιού σας, αλλά θα φέρουν και θερμότητα μέσα σε αυτό.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...