Η παρέα με υπέρβαρους… παχαίνει!

Η παρέα με υπέρβαρους… παχαίνει!

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι… ή μάλλον πόσο παχύς θα γίνεις… αφού κάπως έτσι σκέφτηκαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και ερεύνησαν το θέμα, καταλήγοντας ότι η …παχυσαρκία είναι τελικά …κολητική.

Ακούγεται ως αστείο, αλλά σύμφωνα με την έρευνα, όσοι έχουν πολλούς παχουλούς φίλους ή συγγενείς, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν και οι ίδιοι παχύσαρκοι και  λόγος είναι πολύ απλός και αναφέρεται στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, που βλέπει βλέπει παχουλούς ανθρώπους γύρω του, θεωρεί το βάρος τους ως φυσιολογικό και τρώει ο ίδιος καταλλήλως ώστε να αποκτήσει το ίδιο.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες της Σχολής Ανθρώπινης Εξέλιξης ανέλυσαν συνεντεύξεις από  101 άτομα και από 812 στενούς συγγενείς και φίλους τους. Έπειτα εξέτασαν το Δείκτη Μάζας Σώματος  των εθελοντών και  διαπίστωσαν πως όσο πιο παχύς ήταν ο κοινωνικός περίγυρος ενός ανθρώπου, είναι πολύ πιθανό να αφεθεί και ο ίδιος. Στο πόρισμα της μελέτης εκτιμάτε ότι οι παχουλοί άνθρωποι μπορεί να επηρεάζουν 

Είτε υποσυνείδητα, είτε πιο άμεσα παρακινώντας τους πιο αδύνατους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο για να «δυναμώσουν» ή για να φτάσουν στο δικό τους βάρος.

Υπάρχει και ο έμμεσος τρόπος σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού μια παρέα με ανθρώπους που δεν γυμνάζονται, περνούν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τρώνε ανθυγιεινά. Αυτή η κατάσταση γίνεται εύκολα συνήθεια  καταλήγει το πόρισμα της μελέτης.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε ένα συγκεκριμένο μέγεθος σώματος που έχουν οι συγγενείς και οι φίλοι μας – με τις φιλίες που βασίζονται στο φαγητό και στην αποφυγή κάθε κοπιώδους δραστηριότητας, να είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν στην παχυσαρκία.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.