Μην υποτιμάτε την ελάχιστη άσκηση, όταν δεν έχετε χρόνο!

Μην υποτιμάτε την ελάχιστη άσκηση, όταν δεν έχετε χρόνο!

Μία από τις δικαιολογίες των τεμπέληδων είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για προπόνηση και δίνουν ως παράδειγμα ότι έχουν μόνο μισή ώρα στη διάθεση τους, επομένως δεν αξίζει να πάνε στο γυμναστήριο.

Ωστόσο μια έρευνα του πανεπιστήμιου της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν οι Νιού Γιορκ Τάιμς έρχεται να τους διαψεύσει. Οι επιστήμονες ερεύνησαν ποία είναι η ιδανική συχνότητα άσκησης μέσα σε μια εβδομάδα ώστε να αυξηθεί και να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση.

Συγκέντρωσαν τρείς ομάδες εθελοντών. Η μια έκανε βάρη, μια φορά την εβδομάδα, και ασκήσεις αντοχής, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, σε άλλη μέρα.

Η δεύτερη ομάδα έκανε βάρη δύο φορές την εβδομάδα και τρέξιμο ή ποδήλατο άλλες δύο φορές την εβδομάδα.

Η τρίτη ομάδα έκανε γυμναστική έξι φορές την εβδομάδα, με τρεις μέρες βάρη και τρεις μέρες άσκησης αντοχής.

Η έρευνα διήρκεσε τέσσερις μήνες και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όλοι οι εθελοντές είναι αυξήσει την αντοχή, τη δύναμή τους, και είχαν λιγότερο λίπος στο σώμα. Διαπίστωσαν ακόμα ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά στην φυσική κατάσταση των αθλούμενων μεταξύ των ομάδων. 

Η διαφορά ήταν στην ενέργεια. Όσοι γυμνάζονταν τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν πολύ περισσότερη ενέργεια και έκαιγαν περίπου 225 επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα περισσότερες.

Οι αθλούμενοι της εντατικής ομάδας αντέδρασαν πολύ διαφορετικά. Παραπονέθηκαν ότι η άσκηση έξι φορές την εβδομάδα είναι πολύ χρονοβόρα, ενώ δεν ανέφεραν σωματική κούραση ή πεσμένη διάθεση.

Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης, αναφέρουν οι επιστήμονες  είναι «το λιγότερο μπορεί να αποδειχθεί το περισσότερο».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: