Ακόμα και το περπάτημα βοηθάει!

Ακόμα και το περπάτημα βοηθάει!

Πολλές φορές είμαστε τόσο κουρασμένοι που δεν έχουμε όρεξη για αεροβική! Αντί λοιπόν να μη πάμε στο γυμναστήριο ή να μη προπονηθούμε, ένα απλό γρήγορο περπάτημα για μισή ώρα αρκεί, σύμφωνα με τον βρετανό επιστήμονα Τζέιμς Μπράουν.

Μάλιστα ο επιστήμονας παραληρήσει το περπάτημα με τη λήψη ενός «μαγικού» φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και προλαμβάνει τον πρόωρο θάνατο! Η ανακοίνωση του  λέκτορα στη Σχολή Ζωής & Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Άστον, εξέπληξε τους ακροατές του εφετινού Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης, που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ, παρουσιάζοντας τα «μυριάδες οφέλη ενός φαρμάκου, που μπορεί να διαφυλάξει την υγεία και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής» και μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο λέκτορας εξήγησε ότι «το θαυματουργό φάρμακο αποτρέπει την παχυσαρκία και τον διαβήτη, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, καταπραϋνει το άγχος και την κατάθλιψη, αυξάνει την κινητικότητα και ελαττώνει κατά 40% τον κίνδυνο κατάγματος του ισχίου. Βελτιώνει την ικανότητα σκέψης και κρίσης, επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, περιορίζει κατά 50% τον πόνο της αρθρίτιδας, τονώνει την ενεργητικότητα, καταπολεμά την κόπωση και ελαττώνει κατά 23% τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου».

Για τον κ. Μπράουν το φάρμακο είναι η συστηματική γυμναστική και τόνισε ότι τα προαναφερθέντα οφέλη δεν παρατηρούνται σε ανθρώπους που τρέχουν σε μαραθωνίους δρόμους, ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια ή αφιερώνουν ώρες ολόκληρες στο τζόγγινγκ. «Παρατηρούνται σε ανθρώπους που απλώς περπατάνε επί μισή ώρα την ημέρα», υπογράμμισε. «Τόσο απαιτείται για να αποκομίσει κάποιος όλες αυτές τις μειώσεις και βελτιώσεις σε τόσο πολλά και διαφορετικά νοσήματα: μισή ώρα την ημέρα».

Ο καθηγητής στηρίχθηκε στα αποτελέσματα μελέτης διαρκείας δύο εβδομάδων, με μία ομάδα νεαρών και μία ομάδα ηλικιωμένων εθελοντών, που είχαν το ένα πόδι τους σε γύψο. Οι νεαροί εθελοντές έχασαν διπλάσια μυϊκή μάζα απ’ όση οι ηλικιωμένοι (ίσως διότι είχαν περισσότερη, κατά την έναρξη της μελέτης), αλλά έπειτα από τέσσερις εβδομάδες προπόνησης στο γυμναστήριο την είχαν ανακτήσει εξ ολοκλήρου.

Στους ηλικιωμένους, όμως, η μυϊκή μάζα δεν είχε αποκατασταθεί στις τέσσερις εβδομάδες, ενώ ούτε καν στις οκτώ δεν είχε επανέλθει στα προ της ακινησίας επίπεδα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ