Αν είσαι εργένης: 8 tips για να κάνεις το πιο εύκολο σιδέρωμα

Αν είσαι εργένης: 8 tips για να κάνεις το πιο εύκολο σιδέρωμα

Αν είσαι εργένης το σιδέρωμα είναι μπελάς. Εδώ που λέμε μπελάς είναι και για τις γυναίκες που είναι …εκπαιδευμένες. Εσύ λοιπόν, επειδή δεν θέλεις να υποχρεωθείς στη γκόμενα για να σου σιδερώνει και για να αποφύγεις την ταλαιπωρία του σιδερώματος, ακολούθα αυτές τις οκτώ συμβουλές:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 16 φαγητά που είναι απαραίτητα στην κουζίνα του εργένη και μια συνταγή (Video)

1. Χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο

Η πρώτη χρήση του αλουμινόχαρτου στο σιδέρωμα ρούχων αφορά στο καθάρισμα του σίδερου. Η δεύτερη, που ίσως να μην ήξερες, βοηθά στο γρηγορότερο και καλύτερο σιδέρωμα. Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας. To αλουμίνιο θα συλλέξει τη θερμότητα του σιδέρου, διατηρώντας την σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

2. Οι κρεμάστρες είναι καλός …σύμμαχος

Για ρούχα που είναι δύσκολα στο “τιθάσευμα”, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα, υπάρχει μια πολύ εύκολη λύση. Μόλις βγουν από το πλυντήριο, τίναξε τα και τοποθέτησε τα σε κρεμάστρες. Το βάρος του νερού θα εξαφανίσει τα τσαλακώματα, στο μεγαλύτερο μέρος τους.

3. Κάνε στοίβες

Αντί να αλλάζεις τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας κάθε φορά, που πιάνεις ένα ρούχο, ακολούθησε έναν πιο εύκολο δρόμο. Πριν ξεκινήσεις το σιδέρωμα διαχώρισε τα ρούχα σε στοίβες, ανάλογα με το ύφασμα τους και τις ανάγκες τους. Αυτό θα σε γλιτώσει από αρκετό πολύτιμο χρόνο.

4. Το νερό δεν είναι σύμμαχος σου μόνο στη διατροφή!!!

Αυτό είναι το παλαιότερο και πιο γνωστό κόλπο. Να έχεις πάντα δίπλα σου ένα σπρέι με νερό. Κάθε φορά που μια ζάρα σε δυσκολεύει, “πάταξε” την με ένα μικρό ψέκασμα. Το σίδερο θα γλιστρήσει πάνω από το ρούχο σαν να κάνει πατινάζ!

5. Ξεχώρισε τα ρούχα

Ανάλογα με το ύφασμα και το είδος των ρούχων, οφείλετε να τα διαχωρίσετε σε στοίβες, με βάση τη θερμοκρασία που πρέπει να σιδερωθούν. Και όχι μόνο με βάση τη θερμοκρασία, αλλά και με τη σειρά που θα τα τοποθετήσετε μετά.

6. Μπλούζες και πουκάμισα

Στις μπλούζες και τα πουκάμισα, ακολουθήστε σειρά για το καλύτερο σιδέρωμα τους. Συγκεκριμένα, ξεκινήστε από τα μανίκια, τους γιακάδες και τα στριφώματα, ώστε να μην χάσει το ρούχο το σχήμα του. Επίσης σιδερώστε τα με τη σειρά που σας βολεύει για πιο εύκολη τοποθέτηση μετά στις ντουλάπες.

7. Σιδέρωνε με ίσιες κινήσεις

Σιδέρωνε πάντα με ίσιες κινήσεις και κατεύθυνση μπροστά και πίσω. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις γιατί θα χαλάσετε το ύφασμα των ρούχων σας. Επίσης τα μπλουζάκια που έχουν «στρέψη» από το πλύσιμο, δεν θα ισιώσουν ποτέ στο σιδέρωμα, μη παιδεύεστε.

8. Γύρνα τα παντελόνια

Γύρισε τα από την ανάποδη (πάντα από την ανάποδη τα παντελόνια, ειδικά τα τζιν και ξεκίνα από τις τσέπες. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να σιδερώνουν τα παντελόνια με το ένα μπατζάκι πάνω στο άλλο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.