Μάθε πως το καρεκλάκι παραλίας μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά!

Μάθε πως το καρεκλάκι παραλίας μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά!

Η ζημιά που μπορείς να πάθεις από ένα καρεκλάκι παραλίας, που κατά τα άλλα είναι πολύ βολικό, είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ μπορεί να ακρωτηριαστείς! Και όλα αυτά από μια κατασκευαστική ατέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 2 super tip για να διαλέξεις το σωστό μαγιό

Το Κέντρο αναφέρει ότι πέρσι το καλοκαίρι δέχτηκε καταγγελίες για σοβαρά ατυχήματα (π.χ. κόψιμο μικρού δακτύλου χεριού) από χαμηλά, φορητά καρεκλάκια παραλίας, που δεν είχαν προστατευτικό κάλυμμα στο κλείσιμο του μπροστινού ποδιού, με αποτέλεσμα, όταν εγκλωβιζόταν δάχτυλο ανάμεσα στο σώμα της καρέκλας και στο πόδι, με το βάρος του σώματος λειτουργούσε, ως κόφτης.

Μάλιστα, το ΚΕΠΚΑ απευθύνθηκε γι αυτό το θέμα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία ζήτησε αμέσως από τα Τμήματα Εμπορίου Περιφερειακών Ενοτήτων, όλης της Ελλάδος, να διενεργήσουν ελέγχους, σε καταστήματα, με εποχιακά είδη, είδη camping, πολυκαταστήματα στο προϊόν (καρέκλα παραλίας).

Τα προϊόντα, με τον συγκεκριμένο μηχανισμό ανοίγματος, πρέπει να φέρουν προστατευτική τάπα (στο άνω μέρος του σωλήνα του ποδιού), προς αποφυγή εγκλωβισμού των δακτύλων και τραυματισμού του χρήστη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους καταναλωτές να μην αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, αν δεν έχουν το προστατευτικό κάλυμμα ή σε περίπτωση που τα έχουν, ήδη, στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...