Να γιατί οι selfie σου έχουνε συγκεκριμένο στιλ!

Να γιατί οι selfie σου έχουνε συγκεκριμένο στιλ!

Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι συνήθως τραβάς τις selfieπου ανεβάζεις στα socialmediaμε έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μην ταράζεσαι αυτό δεν σημαίνει κάτι, είναι όμως μια συνήθεια την οποία οι επιστήμονες ερεύνησαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δείχνουν οι γκριμάτσες που κάνεις στις selfie;

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά μελέτησαν περισσότερες από 900 selfies και τις φωτογραφίες σε 557 προφίλ ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γνωστό site και app γνωριμιών Tinder και διαπίστωσαν πως η τεχνική με την οποία τραβούν selfies οι άνδρες διαφέρει από αυτή των γυναικών.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις selfies και τις φωτογραφίες προφίλ με βάση τη γωνία λήψης και διαπίστωσαν πως το 40% των ανδρών τράβηξε selfie από κάτω προς τα πάνω (περίπου από το ύψος του θώρακα και πάνω) ενώ μόλις το 16% των γυναικών προτίμησε την ίδια γωνία λήψης.

Αντίθετα το 25% των γυναικών προτίμησε να βγάλει selfieμε γωνία από πάνω προς τα κάτω ενώ μόλις το 16% των ανδρών έκανε το ίδιο. Τέλος το 90% των γυναικών προτίμησαν να βάλουν μια selfie ως εικόνα στο προφίλ τους στο Tinder ενώ μόνο το 54% έκανε των ανδρών έκανε το ίδιο, καθώς αρκετοί άνδρες προτιμούν να χρησιμοποιούν πόζες τους που έχει τραβήξει κάποιος άλλος.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως η διαφορά στη γωνία λήψης των selfies πιθανά να σχετίζεται με κυρίαρχα στερεότυπα για το τί είναι ελκυστικό. Έτσι αναφέρουν πως οι άνδρες προτιμούν να τραβούν selfies από κάτω προς τα πάνω για να δείχνουν πιο ψηλοί και κυρίαρχοι, δύο στοιχεία που συνδέονται με την αρρενωπότητα. Από την άλλη αρκετές γυναίκες προτιμούν την γωνία από πάνω προς τα κάτω για να δείχνουν πιο "υποτακτικές" .

ΠΗΓΗ: FrontiersofPsychology

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το