Μάθε τα 5 …πραματάκια που συμβαίνουν όταν …παίζεις με τον «μικρούλη» σου!

Μάθε τα 5 …πραματάκια που συμβαίνουν όταν …παίζεις με τον «μικρούλη» σου!

Η αυτοϊκανοποίηση ή αλλιώς αυνανισμός πλέον δεν είναι ταμπού, όπως κάποτε και σίγουρα έχεις ψηλώσει αρκετά από τότε που σου έλεγαν ότι αν τον …παίζεις θα μείνεις κοντός ή χαζός ή ότι άλλο ψέμα της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε σε τι …«κουστουμάκι» χωράει ο… «μικρούλης» σου!

Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να είναι ανάγκη του ανθρώπου ωστόσο έχει να κάνει με πέντε πραγματάκια που συμβαίνουν κατά την επίμαχη στιγμή και δες ποια είναι αυτά:

1. Η μεγάλη διάρκεια μπορεί να τον …τραυματίσει

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έδειξε ότι σε περιπτώσεις που ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων.

2. Η συνήθεια επηρεάζει σχέση και δουλειά

Παίζει ρόλο η συχνότητα: Άλλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση SexRoles έδειξε ότι η συχνότητα του αυνανισμού, παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του καθενός, καθώς αυτή η... πρακτική μπορεί να επηρεάσει την σχέση του με την σύντροφο του αλλά και την εργασία του.

3. Καμία σχέση με το σεξ για την υγεία σου

Ναι μεν, αλλά... Μπορεί το σεξ να είναι το... φάρμακο δια πάσα νόσο, αλλά ο αυνανισμός δεν έχει τα ίδια σημαντικά οφέλη στην υγεία. Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα αυτό έχει να κάνει με τις ορμόνες και τις φερεμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων και οι οποίες απουσιάζουν στην περίπτωση της αυτοϊκανοποίησης.

4. Μαθαίνεις καλύτερα στο …σώμα σου!

Οι απανταχού σεξολόγοι αναφέρουν ότι μέσω του αυνανισμού, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους και έτσι ξέρουν τι είναι αυτό που τους ευχαριστεί και δεν διστάζουν να το ζητήσουν από το έτερόν τους ήμισυ.

5. Σε ηρεμεί

Έρευνα που δημοσιευθήκε στην επιστημονική επιθεώρηση JournalofPersonalityandSocialPsychology έδειξε ότιοι περισσότεροι άνδρες που καταφεύγουν συχνά στον αυνανισμό, το κάνουν ως μέσο μείωσης του στρες της καθημερινότητας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...